Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Jakob lajtorjaja Zabola
Reformatus templom Zabola
Sostotetej vara
Kozepkori temeto Zabola

Hozzászólások
A fűben...
Doboz újrarejtve...
Sajnos nincs már meg...


Református templom - Páva

Református templom - Páva


Lakói egykor híres solymászok voltak. Református temploma a 14. században már biztosan állt, később gótikus stílusban átépítették, majd 1903-ban nyerte el mai alakját. Egykori védőfalának töredéke ma is látható. Sajnos ma nem használják, komoly felújításra szorul. Innen származik a pávai Vajna család, akik leszármazottja Pávai Vajna Ferenc geológus, aki a hajdúszoboszlói gyógyvizeket is kutatta, a fürdőt alapította.

Az 1567. évi regestrum 22 kapuval jegyzi. 1601-ben Páva néven jelentkezik az okiratokban. Középkori templomáról az oklevelek hallgatnak. Temploma azonban régi, XIV. századi; apszisa félköríves, román stílusú, később gótikus stílusban átépítették. 1619-ben még Zabola filiális egyháza, a XVIII. században azonban már református anyaegyház....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Református templom Páva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc