Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Unitárius templom Nyárádszentlászló

Unitárius templom Nyárádszentlászló


1332-ben a pápai tizedjegyzék de Sancto Ladislao néven említi. Az 1567. évi regestrumban már a nép nyelvén jelentkezik: Zent László, 4 kapuval. 1602-ben Szent László formában írják. 1332-ben már plébániatemploma van, papja, Mátyás a pápai tizedjegyzék szerint ebben az évben 5 banálist fizet, 1334-ben 7 dénárt, 1335-ben 3 veröczeit. Keletkezési idejét a XIII. század elejére lehet tenni, mert Szent László szentté avatása után (1192) tisztelete nagy lendületet vett Erdélyben.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A templom 2
A templom 2
Templomajtó 1
Templomajtó 1
Templomajtó 2
Templomajtó 2
A templom 3
A templom 3
A szószék
A szószék
Freskó 1
Freskó 1
Freskó 2
Freskó 2
Freskó 3
Freskó 3
A temető felől
A temető felől
Az alacsony kapu
Az alacsony kapu
Ez a kapu nem nyitható
Ez a kapu nem nyitható
Szent László szobra
Szent László szobra

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Unitárius templom Nyárádszentlászló rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Nyomati sirkovek
 • Nyomati templom
 • A reformatus templomkert tujabokrai Backamadaras
 • Reformatus templom Backamadaras
 • Szentgerice

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Madárábrázolásos régi sírkövek

  A helyszínre érkezve már az alsó kapun beléptem a templomkertbe...
 • Belépni csak alázatosan

  Belépni csak alázatosan lehet, mert alacsony a kapu...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc