Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Borvizmuzeum Tusnad
Lazarfalvi Nyirfurdo
Soszekfurdo
Katolikus templom Tusnad

Hozzászólások
Lázárfalva...
Csendes hely...
A káplona árnyékában...


Római katolikus templom - Lázárfalva

Római katolikus templom - Lázárfalva


Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében. A faluhoz kapcsolódik a Szent Anna búcsú megszervezése minden évben, ugyanis a kápolna és a tó tulajdonosa Lázárfalva. A falu főbb látnivalói: a borvizes, mofettás Nyír-fürdő, a falu újbarokk stílusú temploma, valamint a főutca mentén található kőkeresztek.

Leírás: Pomjának Béla

Lázárfalva

1365-ben Lázárfalva néven jelentkezik a forrásokban. 1567-ben a regestrum 14 kapuval jegyzi Kozmás filiája volt, régi Krisztus teste kápolnájával. Aporok, Lázárok (kiktől nevét kapta), majd Petkiek birtoka. ők patronálták. Már 1726-tól megpróbálják önálló plébániává...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Római katolikus templom Lázárfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc