Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Felsővidra - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Felsővidra turisztikai látnivalói

Fehérviztől 31 km-re fekszik Felsővidra, Avram Iancu, az 1848-as román forradalmár szülőfaluja...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Felsővidra fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Felsővidra!

A legközelebbi település Felsővidra, 0,08 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Felsővidra közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Cotelul Dobrestilor kitörés A helynévnek nincs magyar megfelelője.
Nagy-Bihar Jo túra. Az Aranyos völgyéböl, a Vércsorog vizesést érintve, a csucsra.
Párkány-kitörés
Szkerisórai jegesbarlang Jégverem. Megtaláltam a VI 259-es fát, örvendtem, hogy itt kell legyen a 258-as jel is a közelben.
Hoanca Apei
Vércsorog-vízesés
Szentháromság-vízesés
Hodobana-barlang
Keskeny nyomtávú szerelvény Aranyos völgye
Bethlen Jozefa kriptája Nagyhalmágy
Nagy-Kojba Kis-Kojba Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas.
Hoanca Urzicarului-zsomboly
Huda Orbului-barlang
Lankás-nyereg
Ferences kolostor és templom Körösbánya Ne keresd a tornyot. A torony a jelenlegi állapotában alacsonyabb a templomnál, mert a tetejét leborította a vihar.
Traianus forrása Körösbánya
Tölgyfa Cebe
Rozsdaszakadék Rozsdaszakadék. Már jártam erre régebben igaz akkor még nem tudtam erről a játékról és akkor nyár volt.
Víz-szája-barlang
Vasalt mászóút Fekete-kövek
Porcika-nyereg
Czárina-tó Verespatak
Fekete-zsomboly Elveszett világ Jó mély. Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb.
Muncelului-barlang
Iker-zsomboly Elveszett világ Két lik. Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna.
Katolikus templom Verespatak
Református templom Verespatak
Unitárius templom Verespatak Dominó. Megtaláltuk a dobozt, benne a dominóval.
Rotunda-csúcs Verespatak
Porcika-zsomboly Jégverem. A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.
Nagy-tó panoráma Verespatak Panoráma. Körbenéztem és azonnal láttam, hogy a rejtekfotón látott szikladarab nincs a tó partján.
Medve-kitörés
Hollókő Verespatak
Fenyves-tó Verespatak Tavacska. Jól esett a fenyők árnyéka.
Vasútállomás Brád
Csodavár E mán igen. Szebb mint a képek mutatják.
A Hollókő aljában Verespatak Fel a fejjel. Hát persze, hogy el van ismerve a megtalálás. Már majdnem feladtam. Hát nem a fákkal volt gond, a GPS jól működött. Verespataki kirándulás. Egy társas kirándulás alkalmával Verespatakon bent voltunk az egyik bányában (ami a kocaturistáknak van kiépítve és kivilágítva). Ne add fel. Sajnálnám, ha többet nem jelentenéd be a megtalálásaidat.
Galbina-kőköz
Szarvaspatak tava Verespatak
Angyal-tó Verespatak
Ponor-rét Felkészületlenül. A több napig tartó esőzés után sem volt még feltelve a Ponor-rét tava. Víznyelők. Sajnos, a dobozt nem találtam meg. Csodarét. A Csodavár felől érkeztünk a rétre.
Aranymúzeum Brád
Ponor-forrás Vízkelet. Szerencsémre, kilátszott a doboz kék füle a kő alól, így nem kellett minden bokor alját megbolygassam. Patak születik. A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén.
A Szegyesdi völgy Ez nagyon jo hely. Barlang, cseppkö, denevér. Barlangászparadicsom. Az alig 9 km hosszú Szegyesdi völgy Románia egyik legismertebb barlangászparadicsoma. Kozel 100 barlang. Szegyesd volgyeben kozel 100 barlang talalhato, sokak szamara szerencsere nincsenek kijelolve. Fehér-barlang. Ha van ilyen neked, töltsél fel ide néhány képet a Fehér-barlangról.
Galbina-szirt Galbina körtúra. Eke-túrán voltunk a Pádison.
Molhás dagadó tőzegláp Bihar-hegység Hazafelé Pádisról. 7 diák kíséretében a nedves Pádisról a bűn-rossz úton leereszkedve tettünk egy kis kitérőt ehhez a szép helyhez.
Kovakő oldala Alváca
Eszkimó-jegesbarlang
Fekete-barlang
Nagylupsa
Pádis-víznyelő Virágos rét. Bánffyhunyad felől közelítettem meg a Pádist, az út katasztrofálisan rossz. Feneketlen kút. Mi a jobbik útat választottuk, kellemes úton és csodaszép tájon autóztunk fel. Tavaszi kikerics. Kikerics nézőbe jöttünk.
Feneketlen-tó Bárszai-katlan
Nagy Molhás Bihar-hegység
Tatár-hegy
Vasúti híd Brád Sínek nélküli vasút. A vasútvonalat megyisztították a sínektől, pedig akár turistavonatot is lehetett volna járatni rajta, mert nagyon szép a táj, és a hidakon és erdőkön végigzötyögni nyitott vasúti kocsin, egy jó kis kaland lenne.

Történelmi-kulturális értékek - Fehér megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Felsővidra adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Felsővidra? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.