Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Branyicska tava - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Branyicska tava turisztikai látnivalói

Branyicska tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Branyicska tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Branyicska tava!

A legközelebbi település Branyicska, 0,94 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Branyicska tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Jósika-kastély - Branyicska Az épületet és a körülötte fekvő parkot szociális otthonként használják.
Református templom Marosillye
Vörös Bástya Marosillye
Cocomisli
Bethlen Gábor-múzeum és várkastély Marosillye Jelenleg, a régi helyére épült Bornemissza-kastélyban kórház üzemel, udvarára autóval is be lehet hajtani.
Dévai várrom Végre. Hihetetlen, hogy fél méter miatt nem találtam meg. Erdélyi kirándulásunk első ládája. Lementünk ezért a dobozért, és korulbelul 10 perc keresés után megtaláltuk. Sajnos nem találtam meg. Mert alig volt rá időm. Nekem túl sok időm volt, mégse sikerült. Az összes összenőtt fát megnéztem, utána az összenőtleneket is, aztán a kaputól kapu+200m területen is, de semmi.
A dévai gyerekek Szent Ferenc Alapítvány Déva Templom. Éppen az ötórási misére gyülekeztek a hívök amikor odaértem a templomhoz. Árvák. Sikerült megtalálnom a dobozt.
Ortodox templom Guraszáda Az Ákos nemzetségbeli Illyei család 1292-ben kapott engedélyt rá, hogy területére románokat telepítsen.
Lunkoj-to
Katolikus templom Csernakeresztúr
Vasúti híd Brád Sínek nélküli vasút. A vasútvonalat megyisztították a sínektől, pedig akár turistavonatot is lehetett volna járatni rajta, mert nagyon szép a táj, és a hidakon és erdőkön végigzötyögni nyitott vasúti kocsin, egy jó kis kaland lenne.
Római lépcsők Ruda A tárna egy enyhén lejtő, 180 m hosszú járat, melyet kétezer évvel ezelőtt a rómaiak ástak, és a híres római lépcsőkkel végződik.
Arborétum Piski Fák. Itt GPS nélkül elég bajos a megtalálás. Gyonyoru hely. Szulinapi ajandeknak bevalt. Hazafele. Retyezát túrából hazafele 4 órát kellett várnunk a vonatra. Igazán egy szép hely. Nagyon tetszett ez a hely.
Vajdahunyad vára Teremőrök. Amikor elhelyeztem a dobozt, kb egy órát töltöttünk a várban, és többször is átmentünk azon a helyen ahol a doboz van. Doboz a dobozban. Elrejtettem egy dobozt a kastélyban, a régi kaputoronyba, egy faragott kő csúcsos része alá. Várkastély. Mivel másoknak is minivakációja volt, itt is tele volt látogatóval és nem tudtam kedvem szerint keresgélni. Corvin. Rendes sáskajárás van várban s környékén, hátha nem lenne ez a covid hisztéria.
Aranyvár Piski A falu délkeleti végében, az Arany-hegy lábánál, közvetlenül a Maros ártere fölött középkori vár is állott egykor.
Óhunyadvár Vajdahunyad
Arany-hegy Piski Másik láda. A régi ládát nem találtuk, helyén egy másik, 2016-ban rejtett láda van, rengeteg bejegyzéssel. Arany-hegy. Miután a Piski Dendrológiai Parkban egy darabig hiába kerestem az ott elrejtett geoládát, sikerélménnyel ez a rejtekhely szolgált. Arany autópálya. Útban az Arany-hegy felé felfedeztük, hogy a Dévát kerülő autópálya 10 kilométere járható. Kincs. Könnyen meglett az Arany hegy kincse.
Laszói sánc
Aranymúzeum Brád
Chizid-erdő Vajdahunyad
Vasútállomás Brád
Bem-emlékoszlop helye Szent István. Magát a templomot megtaláltam.
Pád-i eltűnt magyarok
Tölgyfa Cebe
Hinta Felsőgörbed
Traianus forrása Körösbánya
Ferences kolostor és templom Körösbánya Ne keresd a tornyot. A torony a jelenlegi állapotában alacsonyabb a templomnál, mert a tetejét leborította a vihar.
Szfinx Felsőgörbed
Dosul Dobarlesei-barlang Balsa
Régi templom Zeykfalva
Máda barlangvár Körülbelül 400 métert gyalogolva könnyen megtalálható a barlang - a szurdokig el kell menni, innen indul az ösvény.
Kék-barlang Kőfalu
Római fürdő Feredőgyógy Fürdő télen. Már az ókorban felismerték a termálvíz gyógyító hatását, ezért a rómaiak komoly fürdőt alakítottak ki a mészkőtufában.
Kohó-kövek Kőfalu A hely neve a régi osztrák térképen Eisen-Stollen, ami a német Bergwerkstollen-ből fordítva, magyarul vasbánya-bejáratot jelent.
Zubogó-vízesés Feredőgyógy Jégcsapok. Váratlan látvány a gőzölgő vízesés és a csillogó jégcsapok.
Kovakő oldala Alváca
Barlangvár Erdőfalva Útvonal a várhoz. Van egy másik egyszerűbb útvonal a barlangvárhoz.
Pozsgai erdő
Árpád-kori körtemplom Algyógy A rotunda, egykor plébániatemplom, a református templom kertjében áll, a paplak közelében.
Református templom Algyógy   Torony nélküli, egytermes, gótikus alaprajzi jellegű épület.
Malom Forrásfalva
Zsinagóga Szászváros Zsidók. A zsinagóga az megtaláltatott.
Kun Kocsárd emlékére Szászváros Kun Kollégium. Megnéztem a volt Kun Kollégium impozáns épületét és a szobrokat. Mecénás. Tulajdonképpen a két doboz egymásra vigyáz.
Ferences templom és kolostor Szászváros Szászvárosi templom. Megtaláltam a kis "BabBerci-féle" dobozt ott ahol a segítö információ mutatta. Kolostor. Ez volt az első szászvárosi doboz, amit megkerestem.
Piros és Fekete Szászváros Gözmozdony. Miután elterelö hadmüveletet tartottam egy ott lötyögö ittas (reggel fél tízkor) egyénnel. Felemeltem a lappancsot. De a doboznak sajnos hűlt helyét találtam. Kavicsok. Mi is megtaláltuk a kavicsokat a lappancs alatt. Keresés indul. A rejtekhelyen új doboz lapul.
Katolikus templom Hátszeg
Levendulamezők Marzsina
Görögkeleti templom Demsus Ortodox. Ez, tényleg egy építészeti kincs.
Kaprióra A Sinesie a Kápolnásra (Capalnas) vezető földúton körülbelül 300 méterre van, míg a Dutu a Pozsgára (Pojoga) vezető út közelében.
ősök trónja Hátszeg
Flórián-szikla Tamásd
Református templom Őraljaboldogfalva Az első igazi megtaláló. Gratulálok. Ott voltam a rejtésnél. Pontosabban szólva a diószedésnél a gyönyörű, román stílusban épült református templom udvarán, mialatt a geoláda elrejtődött. Dió és mogyoró. S Hunyad1. A kepek es a segitoszoveg segitsegevel(ugyanis egyelore gps nelkul keresek) megtalaltuk.
Kendeffy-toronyrom Hátszegváralja Ösvénynek aligha nevezhető csapás. Alig találtuk meg a dombra felvezető, ösvénynek aligha nevezhető csapást. Fogat fogért, követ kőért. Pontosabban alig találtuk meg a dombról, melynek neve Orlya-hegy, levezető, ösvénynek aligha nevezhető csapást. Nincs már Alin. Alin felirat már nincs, csak sok kék paca.
Bethlen Jozefa kriptája Nagyhalmágy
Ósebeshely vára Ez a földút egy kisebbnyílt terepre, legelőre visz.

Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Branyicska tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Branyicska tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.