Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Tordai Sósfürdő

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


A rejtekhely típusa: Érdekes hely, POI..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Tordai Sósfürdő felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Tordai Sósfürdő képtárból:

A bejárat felől
A bejárat felől
Medence
Medence
A strand órája
A strand órája

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tordai Sósfürdő fotóalbumba!

Tordai Sósfürdő, Római-tó Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tordai Sósfürdő!

A legközelebbi település Torda, 1,63 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Bánya, sósfürdők
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Római katolikus templom SzékelyvéckeRómai katolikus templom Székelyvécke 79,4 km-re.
A faluban szépen felújított régi házak vannak, megőrizve az eredeti jelleget. A temetőben érdekes feliratú régi sírköveket lehet látni, érdemes ide ellátogatni. Nem csoda hiszen az esőtől védve van. Csendes kis falu.
Borsos Tamás szobra Marosvásárhely 58,1 km-re.
Borsos Tamás szobor, a Szűcsök és Lakatosok bástyája előtt, a várfal előtt.
Panoráma MaroskeresztúrPanoráma Maroskeresztúr 53,6 km-re.
Magáról a templomról több adat nem ismeretes, a reformáció utáni háborús időkben korán elpusztult. A temetőn keresztül közelítettem meg a rejteket. Nyárádtő felől érkezve, hamarabb letértem a főútról, mint kellett volna. Pusztult vele a nép is, amit 1760-ban feljegyzett neve is jelez: Puszta-Keresztúr.
Magyarsáros 53,9 km-re.
Magyarsáros látnivalója a kizárólag faelemekből összeállított harangláb.
Kisekemező temploma 60,7 km-re.
Zubogó-vízesés Feredőgyógy 86,4 km-re. Váratlan látvány a gőzölgő vízesés és a csillogó jégcsapok. La Rogoaze forrás 31 km-re.
Fekete nyár Csokmány 86,1 km-re.
A Csokmány melletti fekete nyár a Szamos folyó partján található, kerülete 10,7 m, állítólag a legvastagabb fekete nyár Romániában, és a második legvastagabb fa az országban, talán nemzetközi rekord is.
Liviu Rebreanu kollégium Beszterce 81,2 km-re.
Liviu Rebreanu kollégium, az egykori Evangélikus Fiúgimnázium.
Park sportpályákkal Kolozsvár 28,3 km-re. Köszönjük a rejtést. Igaz könyü helyen van.
Falkenhayn-torony NagyszebenFalkenhayn-torony Nagyszeben 90,4 km-re.
Szenterzsébet (románul Gusteriţa, németül Hammersdorf) régebb önálló szász falu volt, 1950 óta Nagyszebenhez tartozik. A település a város északkeleti részén található, a Szeben (Cibin) folyón túl. Az Artmania rockfesztivál ürügyén érkeztem Nagyszebenbe, este 6 órakor. Mivel a régi ládát betemette a föld, új ládát helyeztem el, kicsivel távolabb.
Ferences templom és kolostor SzászvárosFerences templom és kolostor Szászváros 94,4 km-re.
Ferences kolostorról már 1260-ból van adat a vatikáni Varasinum írásos kódexben. Megtaláltam a kis "BabBerci-féle" dobozt ott ahol a segítö információ mutatta. Ez volt az első szászvárosi doboz, amit megkerestem. A kinyomtatott kódexben: Varasini, az Ara coeli kéziratos kódexben: Voracinum a neve.
Tájoló kilátó MikházaTájoló kilátó Mikháza 82 km-re.
A mikházi Tájoló kilátóról remek kilátás nyílik az egykori római kasztrum és vicus területére, valamint a Felső-Nyárádmentére. Célja az erőd területének megmutatása a tájban.
Serkes-tó SegesvárSerkes-tó Segesvár 84 km-re.
Akik kocsival utaznak át Segesváron talán nem tudnak a Serkes-tóról, hiszen félreesik kissé a főúttól, megközelítése pedig körülményes. A vonatból látni lehet, hiszen a tó a vasúti sínek közelében van. A református templomtól jöttem át a tó partjára. Elég eldugott utakon lehet eljutni a tavakhoz, sok az indián kunyhó.
Keleti kilátó Istenszéke Kelemen-havasokKeleti kilátó Istenszéke Kelemen-havasok 98,3 km-re.
Amiről talán legszebben Wass Albert írt, valamint a fenséges kilátás, amit biztosít, annak egyik leglátogatottabb helyévé teszi. A kék pont jelzésen, a Bisztra-patak völgyéből indulva, a Hidas-patak völgyén keresztül jutottunk fel az Istenszéke csúcsplatójára. Május elsején, nagyon szép ídőben indultunk Dédabisztráról. Az Istenszéke a Kelemen-havasok legnyugatibb része, és bár csupán 1380 m magas, de jellegzetes formája amely az emberek fantáziáját igencsak megmozgatta.
Céhek háza Segesvár 85,5 km-re.
Segesvári és környékbeli kézművesek szerszámai, gépei és berendezései vannak itt kiállítva. A segesvári Céhek háza múzeum a Torony (Turnului) utca 1 szám alatt található.
Segesvár első plébániatemplomának romjaiSegesvár első plébániatemplomának romjai 85,4 km-re.
Az Ónművesek (románul Cositorarilor) utcájában láthatjuk Segesvár első, XIV-dik században épített plébániatemplomának megmaradt romjait. A romok az Evangélikus Egyházközösség kertjében vannak, a fedett Diáklépcső közvetlen közelében, az Iskola-domb aljában.
Temető ErdőcsinádTemető Erdőcsinád 69,3 km-re.
A sikertelen székelykáli keresés után megkerestem az erdőcsinádi temetőt. Nekem is hasonló élményben volt részem, a helybeliek engem is megbámultak. Erdőcsinád temetői három szomszédos dombon helyezkednek el, a falutól északnyugatra.
Kőlyuk Torockói-hegység 23,1 km-re. A Kőlyukat három játszótér is felfedezte már magának. Kerestem tegnap délután, Székelykő-túránk keretében, de koordináták, segítő információ, minden nélkül, csak pusztán a szóbeszédre hagyatkozva, hogy van itt egy geoláda elrejtve valahol (nem jó néven kerestem, nem tudtam, hogy hivatalosan Kőlyuknak hívják, nem iskola- vagy kollégium-barlangnak). Bulz-kő 98,4 km-re.
Piarista rendház kolostora KolozsvárPiarista rendház kolostora Kolozsvár 26,9 km-re.
Piarista rendház kolostora és Convictus nobilium (nemesi bentlakás). Egyetem- és Farkas-utca saroképülete.
Római katonai tábor MikházaRómai katonai tábor Mikháza 81,9 km-re.
A több, mint 2 hektáron elterülő mikházi római katonai tábor Maros megye egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye. A tábor a Nyárád-völgy felső szakaszának védelmét biztosította.
Besenyő 76,2 km-re.
Ide, a határőrtelepre telepített németek pogány besenyőket találnak itt, s ők nevezik el paganicanak. 1332-ben plébániatemploma van, 1432-ben egy ajándékozási levélben szerepel a plébános is.
Bolyaiak szobra MarosvásárhelyBolyaiak szobra Marosvásárhely 58 km-re.
Izsák Márton és Csorvássy István alkotása, melyet a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceum előtti Bolyai téren 1957 szeptember 8-án lepleztek le az iskola alapításának 400 éves évfordulóján. A mai sétán megtaláltuk, a hangyák nagyon beköltöztek a doboz mellé. Gondoltam, távol tartja majd az illetéktelenek. Bizonyára itt ólálkodtak a fairtók, mert a szobor körül sz@rszag van. A szobor Bolyai Farkast, az iskola néhai matematika tanárát, valamint a geometriát és a gondolkodást forradalmasító fiát, Bolyai Jánost ábrázolja.
Kakasos templom Kolozsvár 27,4 km-re.
A Kakasos templom, vagy felsővárosi református templom a Mócok utca 84 szám alatt található - a templomot Kós Károly tervei alapján építették szecessziós stílusban 1913 és 1914 között. Tipikus Kós épület.
Tócsa-tó - TordaTócsa-tó - Torda 370 m-re.
Tócsa-tó - Torda. Az alakja miatt a helybeliek Nyolcas-tónak is nevezik. Itt már több sikerrel jártunk mint a Fülemüle-tónál, a rejtek nem volt kirámolva, csak a csigák által megrágva.
Városerődítés Szászsebes 71 km-re.
A ma városi rangban levő település területén a régészek már a rómaiak korából találtak szervezett életre utaló leleteket. Idővel megfordultak itt a gótok és a hunok is, majd az avarok, szlávok következtek.
Szarvadi-ház KolozsvárSzarvadi-ház Kolozsvár 26,8 km-re.
Szarvadi-ház - Király utca 10.
Sapientia Tudományegyetem tava MarosvásárhelySapientia Tudományegyetem tava Marosvásárhely 60,9 km-re.
Legalábbis ez volt a terv 2008-ban, azóta, hogy mit sikerült ebből megvalósítani, arról adatot nem találtam. Köszönöm. Ma elvittem a családomat, hogy megnézzék a tavirózsákat. Ez az első rejtekhely, amelyet édesanyámmal együtt keresek meg. Három hektáros területen mintegy 2000 növényfajt ültettek a Sapientia-EMTE marosvásárhelyi kampuszának környékére.
Fiastetői kilátóFiastetői kilátó 99,7 km-re.
A kilátót 2006 július 22-én avatták fel, ötlete Dr Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik. A tervezés Gyímesi Márton építészmérnök munkája. Feke, Orsi, Attila, Sunci, Nori, Nandorka, Papo. 10 ev utan ujra megtalaltuk a dobozt. Lementem a térképről mire elértem a kilátót, de lehet, hogy csak az én térképem régi.
Nagylupsa 53,4 km-re.
Nagylupsa látnivalója a gazdag móc néprajzi gyujtemény.
Református templom Farnas 65,5 km-re.
Mennyezete festett, itt található az a sírkő, amely Farnasi Veress Jánosnak, a Mátyás király elleni felkelés egyik vezérének, állít emléket. Farnas református temploma a 15-dik században épült, gótikus stílusban.
Cotelul Dobrestilor kitörés 76,9 km-re.
Cotelul Dobrestilor kitörés. A helynévnek nincs magyar megfelelője.
Római őrtorony SzakadátRómai őrtorony Szakadát 90,6 km-re.
A Maros megyei római határszakasz kutatása során számos, a védelmi vonalhoz tartozó lelőhelyet azonosítottak. A Google térképen kinéztem, hogy a rejtekhelytől keletre egy út vezet fel a gerincre. Amint a leírásban is írja, itt csak egy római őrtorony helye található. Nyárádremete határában, Szakadát felett egy római őrtorony helye található, mely egy komplex őr- és jelzőtorony rendszerhez tartozott.
Református templom Göcs 68,1 km-re.
A hagyomány egy kápolnáról tud, amelyet még a katolikus korban remeték alapítottak, Szent István-kápolna, és amely búcsúhely volt abban az időben. Régi templomának vagy kápolnájának egyik harangja felirata szerint 1614-ból való: Anno Domini 1614 MPN.
Jakabkő KusmaJakabkő Kusma 91 km-re.
Ide a falu keleti szélétől induló talajúton juthatunk fel. A Lunga-patak mellett fekvő Kusma községtől 2 km-re délre, a 949 m magas Jakabkő sziklaszirtjén egykor Árpád-kori vár állt.
Falfirka MarosvásárhelyFalfirka Marosvásárhely 59,5 km-re.
A marosvásárhelyi Merészség utcában, az út egyik fele betonfallal van megerősítve. Felette, a két párhuzamos utca közötti teraszon, veteményeskertek vannak. Az utóbbi időben többször jártam erre.
Bornemisza-kuria Buza 45,3 km-re.
Fatemplom Rogoz 99,6 km-re.
Rogoz, Magyarlápos - Szent Arkangyalok temploma, 1663.
Idődoboz pavilonok MikházaIdődoboz pavilonok Mikháza 81,7 km-re.
A két pavilont Sági Gergely tervezte, 2015-ben készültek el, és 2016 májusában avatták őket fel. Az Idődoboz pavilonok a Mikházi Régészeti Parkban találhatók, a településtől délnyugatra, a római kasztrum és a régészeti park között.
Evangélikus templom MarosvásárhelyEvangélikus templom Marosvásárhely 58,3 km-re.
A marosvásárhelyi evangélikus templom a Régi Kórház utca 7 szám alatt található. Az evangélikusok első templomát a Rózsák tere és a Hajósköz, jelenleg Horea utca sarkán építették 1829-ben. A mai nap második megtalálásaként ez is megkerült. Hogy itt is van egy templom, de most már igen. Ha már a Vár sétány kellemes emlékeket elevenített fel, gondoltam megnézem az evangélikus templomot is.
Református templom Marosludas 24,3 km-re.
Zsiliprendszer GyulakutaZsiliprendszer Gyulakuta 76,3 km-re.
A hőerőműhöz vezető csatornák környékén vagyunk, ennyi zsilipet még sehol sem láttam. Most már teljesen el van hanyagolva az egész berendezés, de még így is lenyűgözött a bonyolultságával.
A császár bükkfája Muncsal 47,8 km-re.

Természeti értékek - Kolozs megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Tordai Sósfürdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Beka az lehet, de doboz az nem - Mar reg kerulgettem ezt a kovet. Kakas Zoli ismerosom mar tobbszor le is irta ennek a konek a tortenetet.
 • Útszéli pihenő - A kisebb utazók nem bírják sokáig az autózást. A látványosságot már az útról észrevettük, miután integettünk a kisvasutasnak.
 • Illatfelhő - Az eső zuhogott, a nárciszok illatoztak, nem győztünk betelni a tengernyi nárcisz látványával. Ernyő alól fotózgatva minden zegzugot bejártunk, egészen a Balla tanyáig.
 • Mostanában püspök, nem nagyfőnök - A ládaoldalakat nem írom, hanem szerkesztem. Bár a legtöbb helyen én írom a szöveget is.
 • Majdnem drive-in rejtekhely - Szent Mihály-templom - Látványos helyre épült templom, kocsival is jól megközelíthető rejtekhely. Gps nélkül is kereshető, gyerekekkel kincset keresőknek is ajánlható.
 • Erdőfüléről jó az út - Erdőfüle irányából közelítettük meg a helyet, ott teljesen jó út van, de tovább nem mentünk, így nem tudom, hogy a Hargita megyei szakaszon mi a helyzet. Volt némi autós forgalom, de valószínűleg csak erdészeti/vadászati céllal, megyén belül.
 • Rozsdatemető - Na, ez a mozdony régóta nem volt ennyire végigtapogatva. Az összes megmozdítható lappancsot megmozdítottam, belenyúlkáltam minden lyukba meg résbe, de eredménytelenül.
 • Bolyaiak nyomaban - Elsokent talaltam ra az uj dobozra. Erdekes volt megtalalni, masoknak is ajanlom akik a liceum kornyeken jarnak.
 • Gazdag látnivaló - A Feketehalmi vár felkeresése után indultunk tovább a kilátópont felé. Kellemes bolyongás volt a sziklás erdőben egy kis lánccal is fűszerezve.
 • ládaellenőrzés hamarosan - Üdvözlünk a rejtekhey vadászok körében. A dobozt hamarosan ellenőrizni fogjuk, lássuk, hogy eltűnt-e vagy csak elbújt.
 • Több mint tíz éve a helyén - Az elmúlt hétvégén a Torockói-hegységben túráztam, többek között a Csáklya-szorosban is. Miután kikapaszkodtam a Ticuiata-szikla kilátópontjára, ahol egy geodobozt is rejtettem, ellenőriztem a Csáklya-hasadék rejtését is.
 • Nagyon szép épület - Marosvásárhelyi túrám elsö doboza. Könnyen elökerült a rejtekböl, mivel észbetartottam a segítséget.
 • Ez Zsogod - Szuleimmel eveken at ide jartunk furodni. Hol maradtak azok az evek ellenben a mai flancos hetvegi hazakkal.
 • Transzalpina - Már régóta készülünk a Transzalpinán végigautózni. Hátborzongató a tudat, hogy eleink hova építettek olyan utat, amelyet a mai napig lehet használni (na persze modernebb burkolóreteggel bevonva) Csodás látványban volt részünk.
 • Múzeumi kamera - Nem messze a rejtekhelytől parkoltunk, majd sétálgattunk a múzeum fele. Igyekeztünk feltűnés nélkül keresni.
 • Bunker - Felmásztam a domb tetejére és közben ismeretséget kötöttem több pacival. Tökéletes lövőállás az ellenség kiiktatására.
 • Kivágott facsemeték - Érthetetlen számomra, hogy miért vágták ki a facsemetéket, hiszen nem zavarták a kilátást. Biztos megtalálták a geodobozt is, benne a magyar nyelvű tájékoztatóval.
 • Megint eltűnt? - Én a geodobozt, az idén május 17-én, újratelepítettem. Megint eltűnt?

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tordai Sósfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.