Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Magyarsáros - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Magyarsáros | Hol van ez a hely?

Magyarsáros látnivalója a kizárólag faelemekből összeállított harangláb.

1322-ben Sarus, 1332-ben Sárus, 1453-ban Kyssarus, 1587-ben Kissáros néven jelentkezik az oklevelekben. (Györffy: Az Árpád-kori. III.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Magyarsáros fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Magyarsáros! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Magyarsáros közelében?
Evangélikus erődtemplom Baráthely. 1283-ban Mons Marie néven jelentkezik a forrásokban. Bodzaerdő - Ahogy a várfal mögé kerülsz nyomban meglátod a rejteket. (látnivaló és geodoboz)
Mária Levendula Dicsőszentmárton. 12.7 km-re. Ingyen fotók és ingyenes belépés.
Evangélikus templom Kund. -XV. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk, vélhetően a fát már kivágták.
Erődtemplom Nagyekemező. 1331-ben említik először oklevélben Ekeemezö Maior néven.
Nagyekemező vára. A Küküllőközi dombvidék területén, a Nagyekemezői-patak mellett fekszik Nagyekemező község.
Református templom Gogánváralja. Csodálatos kis templom - Sikerült bejutni a templomba, ez külön öröm mindig számunkra. Gógán vára Gógánváralja. Valamikor a 16. Szép kis várhely - Sajnos dél felől indultunk a dombnak felfelé, jobb lett volna az északi úton elindulni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Evangélikus templom Szásznagyvesszős. Református templom Magyarherepe. 16.5 km-re. (turisztikai hely geoládával) Református templom Bonyha. Tornya újabb, XVIII. Megvan - Megtaláltuk a geodobozt, a helyén volt, elsőnek jegyeztünk be megtalálóként. (itt geodobozt is lehet keresni)
Erődtemplom Szászörményes. Lovak legelnek - Minden kapu sajnos zárva volt, pedig valaki rendszeresen bejár az udvarba, a lovait legeltetni. A fehér amurokhoz-tavak Erzsébetváros. Az erzsébetvárosi örmény katolikus templomtól Kund felé tartva, nem hagyhattuk ki az Erzsébetváros közelében levő tavakat sem. Tavirózsa - Tele-tele volt az út leparkolt gépkocsikkal.
Örmény katolikus templom Erzsébetváros. A főtéren álló, impozáns méreteivel magasan a város fölé emelkedő örmény katolikus nagytemplom 1766 és 1783 között épült barokk stílusban. Örmény kiállítás - már a múlté - Az eldugottabb erődtemplomok mellett erre is sort kerítettem.
Erődtemplom Szászmuzsna. században épült. Hiába csengettem - A kapura tényleg ki van írva, hogy hol kell csengetni, de nem válaszolt senki sem.
Templomerőd Berethalom. Impozáns - Valóban impozáns az erődtemplom, már messziről uralja a tájat.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Magyarsáros gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Magyarsáros? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Lutheránus templom
  Lutheránus templom
  Darlac templomát megelőzte egy a XIII–XIV.
  Hermann Oberth emlékére
  Hermann Oberth emlékére 10.41 km-re
  RH3714 Hermann Oberth emlékére Medgyes

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.