Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Halastó - Óvári - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Halastó - Óvári turisztikai látnivalói

Halastó - Óvári..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Halastó Óvári fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Óvári és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Halastó!

A legközelebbi település Óvári, 1,01 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Halastó Óvári közelében?
- Egykori Pázmány-bentlakás Szatmárnémeti 11,2 km-re. Egykori Pázmány-bentlakás, ma a katolikus egyház óvodája - Szatmárnémeti.
- Mizerikordia-apácák kórháza Szatmárnémeti 11,6 km-re. Mizerikordia-apácák kórháza, ma Városi Kórház Pszichiátriai Osztálya - Szatmárnémeti.
- Lükő Béla-kórház Szatmárnémeti 11,6 km-re.
- Zsinagóga Szatmárnémeti 11,6 km-re.
- Fehér-ház Szatmárnémeti 11,8 km-re.
- Cipész céh-székház Szatmárnémeti 11,8 km-re.
- Megyei Könyvtár Szatmárnémeti 11,8 km-re.
- Láncos református templom Szatmárnémeti 11,8 km-re.
- Szabadság-tér Szatmárnémeti 11,8 km-re. Szabadság-tér városi műemlékövezet, egykori Deák Ferenc-, Horthy Miklós-tér - Szatmárnémeti.
- Egykori Pannonia-szálló Szatmárnémeti 11,9 km-re. Egykori Pannonia-szálló, ma Dacia hotel - Szatmárnémeti.
- Református gimnázium Szatmárnémeti 11,9 km-re.
- Tűzoltó-torony Szatmárnémeti 11,9 km-re.
- Egykori tűzoltó laktanya Szatmárnémeti 11,9 km-re. Egykori tűzoltó laktanya, ma lakások és irodák - Szatmárnémeti.
- Postahivatal Szatmárnémeti 11,9 km-re. Postahivatal, egykori magyar királyi posta és távirda hivatal, adóhivatal, és pénzügyőrség - Szatmárnémeti.
- Ormos-ház Szatmárnémeti 12 km-re. Ormos-ház, vagy Villanyóra sarok - Szatmárnémeti.
- Egykori Kaszinó Szatmárnémeti 12 km-re. Egykori Kaszinó, ma Miórica (Miorita) étterem - Szatmárnémeti.
- Victoria hotel Szatmárnémeti 12 km-re. Victoria hotel, ma üzlethelyiségek és lakások - Szatmárnémeti.
- Katolikus székesegyház Szatmárnémeti 12 km-re.
- Északi Színház Szatmárnémeti 12 km-re.
- Igazságügyi Palota Szatmárnémeti 12 km-re.
- Egykori Püspöki Konviktus Szatmárnémeti 12,1 km-re. Egykori Püspöki Konviktus, ma Unió líceum és 7-es számú líceum - Szatmárnémeti.
- Régi Nemzeti Bank Szatmárnémeti 12,1 km-re. Régi Nemzeti Bank, ma Rendőrségi Felügyelőség - Szatmárnémeti.
- Tabajdi gyógyszertár Szatmárnémeti 12,1 km-re. Tabajdi gyógyszertár, ma 5-ös számú gyógyszertár - Szatmárnémeti.
- Hildegarda római katolikus templom Szatmárnémeti 12,2 km-re. Hildegarda római katolikus templom - Wolfenbüttel utca 40 szám, Szatmárnémeti.
- Római katolikus püspöki palota Szatmárnémeti 12,2 km-re.
- Muhi-ház Szatmárnémeti 12,2 km-re.
- CFR-palota Szatmárnémeti 12,4 km-re. CFR-palota - Vasile Lucaciu sugárút 1 szám, Szatmárnémeti.
- Megyei Múzeum Szatmárnémeti 12,4 km-re. Megyei Múzeum, a régi Prefektúra - Szatmárnémeti.
- Fertőző betegek kórháza Szatmárnémeti 12,6 km-re.
- Samus-óvoda Szatmárnémeti 12,8 km-re. Samus-óvoda - Traian út 16 szám, Szatmárnémeti.
- Kossuth-kerti városi közfürdő Szatmárnémeti 12,8 km-re.
- Kölcsey Ferenc mellszobra Szatmárnémeti 12,8 km-re. Kölcsey Ferenc mellszobra a Béke téren, a Láncos református templom előtt - Szatmárnémeti.
- Kossuth-kert Szatmárnémeti 12,9 km-re.
- Vasútállomás Szatmárnémeti 13,2 km-re. Hangyák - A fa megvan, a doboz helyét egy lehullt száraz ággal próbáltam kikotorni, de doboz nem került elő.
- Református templom Domahida 14,2 km-re.
- Szatmári béke emlékoszlopa Kismajtény 15,5 km-re. A Domahida vasútállomása mellett található emlékmű a majtényi síkon történt fegyverletételre emlékeztet.
- I vilaghaborus emlekmu Kismajteny 16 km-re.
- Kállay Antal-kúria Batiz 17,8 km-re. Kállay Antal-kúria - Mioritei utca 98 szám, Batiz.
- Kaplony 19,4 km-re. Látnivalója a Károlyi család kriptája.
- Szamos holtág Szatmárudvari 23,1 km-re.
- Lovagvár Nagykároly 23,2 km-re. Neve az ótörök eredető ómagyar karuly (mai karvaly) köznévből származik, valószínőleg személynévi áttétellel. Lovagvár - Egy kis tatarozás ráférne a várra, nagyon szép lehetne.
- Karolyi Sandor Nagykaroly 23,2 km-re.
- Szentháromság kápolna Nagykároly 23,4 km-re. Nagykárolytól délre, nagyjából 3 kilométerre található, egy emberi kezek által emelt domb tetején, amely feltételezhetően egykor strázsadombként szolgált. Szerintem nincs meg - Kibicikliztem a kápolnához, szépen sütött a nap, éppen jó idő volt egy kis keresgéléshez. (látnivaló és geodoboz)
- Régi víztorony Nagykároly 23,4 km-re. Ez a víztorony a park legdélebbi sarkában van. Semmi új a nap alatt - Amennyiben az elmúlt években sok fát kivágtak, nagy valószínűséggel a geodoboz is eltűnt a park felújítása során.
- Magányos kápolna Kigye Mezőpetri 31,1 km-re. Védőszentje Szent Egyed. Kápolna a semmiben - A kápolna előtt álló keresztet 1943-ban Vadai Lajos és neje, Vonház Mária állíttatta.
- Móricz Zsigmond emlékház Tiszacsécse 33,8 km-re. A kontytetős, szalmával fedett, vert falas szegényparaszti műemlék ház udvarán áll az író egész alakos szobra, Varga Imre alkotása.
- Sváb múzeum Mezőpetri 34,6 km-re. A sváb tájház tipikusan sváb stílusban épült 1881-ben Mezőpetriben, és szinte eredeti állapotában maradt fenn. Németek hűlt helye - Késő délután jutottam el Mezőpetribe, ahol kívülről tudtam megnézni a tájházat.
- BlueWhite 36,1 km-re.
- Református templom Tasnád 38,2 km-re. A Szilágysági-dombvidék és az Alföld találkozásánál húzódó dombhát peremén áll. Tasnádi reformátusság - Tasnádon a református templomnál nagy felújítási munkák folynak 2023 júliusában, nem látogatható. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Kölcsey Ferenc szülőháza Sződemeter 41,1 km-re.
- Református templom Sződemeter 41,2 km-re.
- Kölcsey Ferenc-emlékház Sződemeter 41,2 km-re. Sződemeter, Kölcsey Ferenc, a Himnusz költőjének szülőfaluja. Kölcsey nyomában - A Kölcsey Ferenc Egyházi és Kulturális Központ egy üde színfolt ebben az egykor szebb időket látott faluban.
- Fatemplom Szilágykorond 44,2 km-re. Szilágykorond kis román falu, Szilágycsehtől 23 km-re nyugatra fekszik.
- Szinér vára Szinérváralja 44,7 km-re. Szinérváralja feletti Apa-hegyen láthatók a középkori Szinér-vár csekély falmaradványai. (látnivaló és geodoboz)
- Kőbánya és bányató Kaszonyi-hegy Barabás 51,9 km-re. A Kaszonyi-hegyen, mely tulajdonképpen egy 240 m magas domb, egy látványos tavacskát körülölelő kőbánya található, mely napjainkban már nem működik.
- Fráter kastély Gálospetri 51,9 km-re. Gálospetriben két Fráter kúria is van. (látnivaló és geodoboz)
- Avasfelsőfalu 53,6 km-re. Avasfelsofalu lakóinak nagy része külföldön dolgozik, a megkeresett pénzbol pedig hatalmas, eléggé furcsa épületeket emelnek maguknak.
- Dr Andrássy Ernő park Érmihályfalva 54,1 km-re. A Turul nemzetségbeli Turul ispán birtoka volt, mely 1270-ben már két faluból álló település volt. Esti parklátogatás - A park Érmihályfalva talán leginkább rendben tartott, gondozott része.
- Református templom Margitta 58,4 km-re. Első írásos említése 1352-ből maradt fenn, Margita néven. Kettő van - Igen, két termál strand van a városban.
- Új városi strand Margitta 58,6 km-re. Uszoda és strand - Megnéztem a város új strandját is, a város határában van.
- Kazinczy Ferenc mellszobra 58,6 km-re. A szobor 1907 szeptember 22-én került a talapzatra, ugyanekkor emléktábla Kazinczy szülőházára.
- Érsemjén 58,6 km-re. 1332 - Symian, Ujsemian; 1520 - Semyen; 1900 - Érsemjén, 1920 Simian.
- Református templom Somlyóújlak 58,7 km-re. Somlyóújlak Szilágysomlyótól néhány km-re fekszik.
- Termál strand Margitta 58,8 km-re. Margitta város fő turisztikai vonzereje a termálstrand, amely évente több ezer turistát csalogat el az egész országból, mivel geotermális vizet használnak a gyógyfürdőzésre. Inkább palacsintázzunk - Megtaláltam a város közepén, esztétikailag nem volt élményszerű, ami látszott belőle.
- Szeptember végén Koltó 59,3 km-re. Pár lépésre Petőfi somfájának magjából sarjadt somnövendék. Petőfi - A covid járványra való tekintettel, nem tudtunk bemenni a kastély udvarára.
- Római katolikus templom Érábrány 59,5 km-re. A XIII-dik században épült román stílusban, a templom a volt premontrei kolostor keretén belül működött.
- Somlyócsehi-láp 60,1 km-re. 2000-ben nyilvánították védetté, 18 hektáron terül el.
- Bencés kolostor romjai Kőd 63,3 km-re. A bencés kolostor egy kis erdős platón található az Aranyosvár alatt pár száz méterre.
- Aranyos vára Kőd 63,4 km-re.
- Szilágysomlyó vára 63,7 km-re. Első vára Castrum Somlyo, egykor a településtől északra emelkedő Magura tetején állt.
- Ínségdomb Nagykálló 64 km-re. A néphagyomány szerint a kis dombot a kiskállói jobbágyok hordták össze, az 1780-as aszály éveiben, a Kállay Ferenc által kölcsönzött gabona fejében.
- Római katolikus templom Szilágysomlyó 64,2 km-re.
- Református templom Szilágysomlyó 64,3 km-re.
- Báthory várkastély Szilágysomlyó 64,4 km-re. 1600-ban Basta ostrommal foglalta el Báthory Zsigmondtól 1703-ban a kurucok foglalták el. Látogatható - Látogatható a várkastély, már ami maradt belőle.
- Zsinagóga Szilágysomlyó 64,4 km-re.
- Református templom Koltó 64,6 km-re.
- Református templom Szilágyzovány 64,9 km-re. A népi emlékezet szerint Szilágyzovány nevének eredete a sovány (terméketlen, mocsaras, lápos) szóból ered.
- Termálfürdő Szilágysomlyó 65,3 km-re. Szilágysomlyótól keletre, az Egres-patak mellett, az egykor békaneveldének, békaúsztatónak csúfolt helyen termálfürdőt hoztak létre - románul Broscarie, magyarul Braszkaria vagy Broszkó strandnak hívják.
- Szilágyperecseni hagymaszobor 65,5 km-re.
- Csíkos-tó Váradolaszi 65,9 km-re.
- Nagybányai művésztelep 66,1 km-re.
- Egykori Arany Szarvas-fogadó Nagybánya 66,6 km-re. Egykori Arany Szarvas-fogadó, majd István-szálló, ma Bányász (Minerul) szálloda - Nagybánya.
- Hunyadi János-ház Nagybánya 66,7 km-re.
- Szent István-torony Nagybánya 66,7 km-re. A Szent István-torony, Nagybánya szimbóluma, egy sajátos kiképzésű és történetű templomépület maradványa. Áll még a bástya - Nagybánya központja akármelyik nyugati városban megállná a helyét.
- Fekete Sas-fogadó Nagybánya 66,7 km-re.
- Római katolikus templom Nagybánya 66,8 km-re. Római katolikus templom, egykori jezsuita kolostortemplom - Nagybánya.
- Mészárosok tornya Nagybánya 66,8 km-re. Miután 1672-ben a kurucok elűzik a vár német őrségét, az erődítmény újra császári kézre kerül.
- Művészeti Múzeum Nagybánya 66,9 km-re. Művészeti Múzeum, egykori Sóbányahivatal - Nagybánya.
- Márkaszék vára 67 km-re.
- Fernezelyi-tó 67,3 km-re. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó.
- Kisvárdai vár 67,3 km-re. A kisvárdai vár a város történelmi központjának északnyugati szélén áll, ma a kisvárdai Várszínház működik benne.
- Stubenberg kastély Székelyhíd 68,4 km-re. Omladozóban - Kapuja nyitva volt, így benéztem a kastély udvarára is, utána pedig kívülről is körbejártam a kastély telkét.
- Nepomuki Szent Janos Szekelyhid 68,5 km-re. Székelyhídi római katolikus emlékek - Érmelléki körtúrán jutottam el a székelyhídi római katolikus templomhoz és a mellette álló Nepomuki Szent János szoborhoz.
- II Rakóczi Ferenc emléktábla Székelyhíd 68,5 km-re. Táborozás - 1703 nyarán itt táborozott Székelyhídon II Rákóczi Ferenc fejedelmünk, miután Bercsényi Miklós vezetésével csapatainak másik része bevette Váradolaszit.
- Szűz Mária katolikus templom Székelyhíd 68,5 km-re. A Dietrichstein-Stubenberg-kastéllyal egybeépítették 1764-68 között Johann Nepomuk Dietrichstein, a székelyhídi uradalom birtokosa megbízásából. Katolikus emlékek Székelyhídon - A római katolikus templom belülről megnézhető a rácson keresztül, az ajtót nyitva tartják.

Természeti értékek - Szatmár megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Halastó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Óvári térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Óvári környékére? Tetszett a Halastó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szatmár megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.