Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Tesöld tava - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Tesöld tava turisztikai látnivalói

Tesöld tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tesöld tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tesöld tava!

A legközelebbi település Tesöld, 0,69 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tesöld tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen.
Falfestmény Temesvár A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
Mária-emlékmű Temesvár
Gerhardinum katolikus líceum Temesvár A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár
Bolyai János emléktábla Temesvár Bolyai János  utca, Temesvár.
Nyolc boldogság Temesvár Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.
Mária Terézia-bástya Temesvár
Római-katolikus székesegyház Temesvár A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt.
Milleniumi templom Temesvár A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Turbinák Temesvár Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
Prochaska család síremléke Temesvár
Honvéd-emlékmű Temesvár A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
Útépítők emlékműve Szakálháza Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között), hogy az alföldi közlekedés átkait, a marasztaló téli sarat és a nyári fullasztó porfelhőt megszüntessék.
Győröd tava
Állatkert Temesvár
Zöld Paradicsom-tó
Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes
Temesvári csata emlékmű Újbesenyő Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
Halásztó Iklód
Vukovics Sebő sírhelye Berekszó Itt áll a román ortodox templom és annak kertjében, közel a hátsó kerítéshez húzódik meg a település legjelentősebb polgárának, Vukovics Sebőnek a síremléke.
Újbesenyő tava
Ötvösd tava
Kolostor és imaház Csebze Az északi szélén található a Csebze apáca-kolostor, a közeli temetőben pedig különleges imaház van.
Liebling-gyűjtőtó
Temesberény tava
Mezőzsadány tava
Gyertyámos tava
Földvár Mezőzsadány
Temesjenő tava
48-as Honvéd sírhely Gyergyámos
Kálváriadomb Billéd Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára.
Bakóvár tava
Hidasligeti tó
Nickyfalva tava
Középkori földvár Temeskenéz A patak neve románul Apa Mare (Nagy Víz), a régi osztrák térképen Schwarzes Wasser (Fekete Víz) néven jelenik meg.
Borvizes kút és fortyogó
Sustra tava
Krátertó Temesszécsény
Fortyogó Temesszécsény
Temeskenézi mocsarak
Buziásfürdő A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
Fortyogó sárvulkánok
Vidéki levendula Temesfüves Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
Nagytopolyi gyűjtőtó
Római katolikus templom Vinga Első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt.
Téglahíd Fény
Máslak vára A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait.
Csatád Sváb néprajzi központ, bár svábok már csak kevesen vannak itt.
Majláthfalva tava

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Tesöld tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tesöld tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.