Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Bacstorok
Hoja hegy
Reformatus templom Szucsag
Kolozsmonostori papirmalom

Hozzászólások
Magyarázat?!...
Kilóra összeállított geodobozok?...
Őszi bicajozás...


Katolikus templom - Kisbács

Katolikus templom - Kisbács


A kisbácsi harapós kutyák

A rejtés a kisbácsi római katolikus templomot mutatja be. Az épület több mint 600 éves. Román stílusban épült, lásd a román stílusu ajtókereteket. A felujítások során gótikus elmékkel is kiegészítették, pl. gótikus szentségház. Vasárnaponként a 11 órás ünnepi Szentmisén sok ministráns vesz részt, és időnként a kórus is különleges élményben részesíti a híveket.

***

1263-ban Baach, 1297-ben Bach, 1420-ban Baacz, 1652-ben Nats néven fordul elő a forrásokban. 1417-ből Szent Ágnes tiszteletére szentelt kőből épült templomáról van oklevél: Eccl. lapidea ad hon. b. Agnetis est fundata. Plébánosa ekkor Gyalui Imre. Templom már az előző században áll, mert 1348-ból János káplánját a kolozsmonostori...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom - Kisbács rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc