Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Unitarius templom Kalnok
Veres baratok temploma
Romai katolikus templom Sepsikorospatak
Fenyos tetoi var

Hozzászólások
Harangláb...
Haranglábba rejtve...
A kis testver...


Református templom - Kálnok

Református templom - Kálnok


Kálnok legismertebb személyisége Dr. Bedő Albert volt. A kálnoki református templom előtti téren található a mellszobra, mely a soproni mellszobor pontos mása. Innen nyugatra, a kálnoki iskola homlokzatán látható a Dr. Bedő Albert emléktábla, melyet 2006. november 11-én avattak fel.

A tudós Dr. Bedő Albert (1839-1918) erdész, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, nem a faluban, hanem a szomszédos Sepsikőröspatakon született. Kálnokon nevelkedett, ide kötötték a családi szálak és végrendelete szerint a falu unitárius temetőjébe helyezték örök nyugalomra. A kolozsvári unitáriusok gimnáziumában tanult, majd...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély látnivalói

Keressétek meg a Református templom Kálnok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc