Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Csíkbánkfalva

Csíkbánkfalva


Csíkbánkfalva Csíkszeredától 17 km-re fekszik. Megközelíthető Csíkszereda felől előbb a 12-es országúton, a Nagymezőn át, majd ebből a balra elágazó 123C megyei úton. Ezenkívül Csíkszentmártonból, a 123B megyei úton, az Áj-patak mentén halad felfelé érhető el. Szorosan összenőtt a tőle északra fekvő Csíkszentgyörggyel. A határt a két falu között a templom és az Egyház-pataka jelöli ki. 1898-ban törzskönyvezik Bánkfalva néven. Ekkor Csíkszentgyörgyhöz tartozó település volt.

Csíkbánkfalva a Fiság-pataka völgyében fekszik. Lakossága 1992-ben 1.344 fő volt, 2 román kivételével mind magyarok. A falu keleti felében, az Alsóköves saroknál, a Békás és a Radovány-patakok folyása mellett, a Gönczéd nevű büdösköves borvízforrást már Benkő Károly is jelezte. Vize akkoriban világosszürke színű...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Bejárati torony
Bejárati torony
Belülről
Belülről
Emléktábla
Emléktábla
Templom
Templom
4938
4938
Az oltár
Az oltár
Csikbankfalvi erodtemplom
Csikbankfalvi erodtemplom
Lőrések
Lőrések
Logbook
Logbook
Bánkfalvi templomhajó
Bánkfalvi templomhajó
Orgona közelebbről
Orgona közelebbről
Színek
Színek

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Csíkbánkfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Csikbankfalva 2
 • Szent Janos kapolna Csikbankfalva
 • Nagyboldogasszony kapolna Posa hegy
 • Csikszentgyorgyi panorama
 • Sarlos Boldogasszony-kapolna Kotormany

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szentgyörgy

  Megtaláltuk...
 • 0002

  Nem találtam meg,pedig az egész falrészt összekutattam...
 • Kőmíves Kelemenné sorsa

  Hát, nekem úgy tűnik, ez a láda is Kőmíves Kelemenné sorsára jutott (akárcsak az apoldi)...
 • Megtalaltuk

  Csodalatos templom, es orom hogy jo allapotban talaltuk...
 • Megvan

  Megtaláltuk...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc