Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Gyogyvizforrasok Balvanyosfurdo
Maria oltar
Torzo
Budos barlang

Hozzászólások
Bálványos III...
Szép fa...
A feredoben...


Apor lányok feredője

Apor lányok feredője


Ilyen forrásokat Európában sehol máshol nem találhatunk. Igazi világritkaságról van szó. Ezek kismennyiségű folyékony szabad kénsavat (vitriolt) tartalmazó borvizek. Kevés hasonló jelenség van feljegyezve világszerte, ezek közül említünk néhányat: Kolumbiában a Rio Vinaigre vizében; a kolumbiai Paramo de Ruiz vulkán térségében; Jáva szigetén; New York államban, Byron városa mellett; a Perzsa-öböl környékén ismert Daulakie település mellett.

Az Apor lányok feredője kis területén nyolc különböző ásványvíz-előfordulást találunk, melyek vize egyenként különböző. pH-juk 1,82 – 4,28 között váltakozik, erős savas jellegük a bennük képződött szabad kénsav eredménye. Egyedi élményt nyújt a völgy tengelyén felbukó üregből...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Apor lányok feredője rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc