Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Egerpatak
Szacsva templom
Borzvara Kispatakon
Kockas tulipan-erdo Szacsva

Hozzászólások
Négyen kerestük...
Fergettyűvár...
A fergettyűvári láda a helyén...


Fergettyűvár - Egerpatak

Fergettyűvár - Egerpatak


A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. A helyet ugyanis régen szántották, ma legelő. Ezt a kenyér alakú dombot Bibarc-tető néven ismerik a környékbeliek. Volt ott ugyanis valamelyes őrtorony vagy erődített település: Innen adtak – tűzzel- jelt a környéki várakhoz a hadak veszélyeztette időkben, mivel innen jó a kilátás, jól lehetett látni és jelt adni Várhegyre, az Óriáspincére, Török és Barabás várához - állítja a szájhagyomány. Csupán a kispataki Borzvárával nem volt látó-kapcsolatban, mert azt eltakarta egy hegytető, de arról is ordítozással, kiáltással tovább lehetett adni a hírt. Ezt a hegyet ma is Ordítónak nevezik a környékbeliek.

Időpont: 2011 szeptember 6
Rejtők: jkgabor, meli
A rejtés típusa: Hagyományos geodoboz

"A fergettyűvár egy messze kimagasló hegyfokon áll a Rétyi nyír kietlen bejárata előtt…, legmerdekebb pontját koronázta egy kerek…, óriás rakású kőfal, s azon belül egy torony…, a küzepén kiszélesedő,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Fergettyűvár - Egerpatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc