Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Falkenhayn-torony - Nagyszeben

Falkenhayn-torony - Nagyszeben


Szenterzsébet (románul Gusteriţa, németül Hammersdorf) régebb önálló szász falu volt, 1950 óta Nagyszebenhez tartozik. A település a város északkeleti részén található, a Szeben (Cibin) folyón túl. A falu felett emelkedő dombon áll a Falkenhayn-torony.

A falu közepén épült a 13. század elején egy háromhajós bazilika. A századok folyamán több változáson ment keresztűl amig az evangélikus templom elnyerte mai formáját. Az erőditmény falain belüli gótikus kápolna a 16. században, a templomtorony pedig 1742-ben épült. A nevét viselő tornyot Erich von Falkenhayn német...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Torony és kereszt
Torony és kereszt
Gusterita templom
Gusterita templom
Fogarasi havasok
Fogarasi havasok
Nagyszeben
Nagyszeben
Gerincút
Gerincút
Torony és kereszt
Torony és kereszt
Acélkereszt
Acélkereszt
Falkenhayn-torony
Falkenhayn-torony
A torony előtt
A torony előtt
Ablak
Ablak
A torony belseje
A torony belseje
A torony felső része belülről
A torony felső része belülről

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Falkenhayn-torony Nagyszeben rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Badogosok tornya
 • Hazugok hidja Szeben
 • Terezianum Nagyszeben
 • Katolikus templom Nagyszeben
 • Nagyszeben

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Új geoláda

  Mivel a régi ládát betemette a föld, új ládát helyeztem el, kicsivel távolabb...
 • Új doboz

  Mivel a geodoboz eltünt, újat kellett tenni egy kicsivel közelebb a toronyhoz...
 • Artmania előtt Falkenhayn

  Az Artmania rockfesztivál ürügyén :-) érkeztem Nagyszebenbe, este 6 órakor...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc