Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református vártemplom - Illyefalva

Református vártemplom - Illyefalva


Illyefalva Sepsiszentgyörgytől néhány km-re fekszik délre. Látnivalója a 15-16. század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma.

Az 1567. évi regestrumban 62 kapuval jegyzik. 1332-ben Helyének Arják, majd Villa elyének. 1431-ben Illiefalva, 1461-ben Illyefalva néven szerepel a forrásokban. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Pál a pápai tizedjegyzék szerint 5 régi banálist fizet, 1333-ban 3 régi banálist,1334-ben pedig 2 banálist. 1443 előtt Antal (Antonius Siculus)...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi és székelyföldi túrák

Keressétek meg a Református vártemplom Illyefalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Reformatus templom Sepsiszentkiraly
Oriasko Szotyor
Unitarius templom Sepsiszentkiraly
Faragott allatfej

Hozzászólások
Pixel
Relatív...
Itthon vagyunk...
Illyefalvi vártemplom...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc