Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Csiga-domb - Korond

Csiga-domb - Korond


A Csiga-domb, helyi nevén Rakodó-hegy, 8 hektáron fekvő karbonát forráskúp-telep, Románia legnagyobb aragonit-előfordulása, amely 1980-tól földtani rezervátum. Korond községtől észak-északnyugatra található, az országúttól keletre. A Csiga-domb az egyik leglátványosabb forráskúp-telep.

Végigsétálva a két sziklafal közötti szűk átjárón a falakon megtekinthetjók a sávos, színes karbonát ásványokat, a kalcitot és az aragonitot. Az aragonit egyedi előfordulása miatt a helyszín egyben földtani rezervátum is.

A sziklafal belső részén elrejtve található a helyszín legérdekesebb pontja, a most is működő...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Csiga-domb Korond rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Fingo borviz
Bugyogo forrasok Fingoborviz
Arcso
Korondi soskut

Hozzászólások
Pixel
Rejtés...
Sósvíz...
Melyik sós borvíz?...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc