Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom Marosvécs

Református templom Marosvécs


1332-ben plébániatemploma van. Feltételezhető, hogy a templom egy századdal előbbi, mert 1228-ban már oklevél emlékezik Vécsről. A középkori templom a faluban, a mai papi telken állott az udvartól nem messze. Helyette 1727-ben Kemény Simonné építteti a dombon álló templomot a falu felett, a vár alatt. Az okiratok szerint tisztességesen és ékesen elkészült templom.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Harang
Harang
Régi sírkövek
Régi sírkövek
A templom bejárata
A templom bejárata
Intarziás ajtó
Intarziás ajtó
Címer 1
Címer 1
Címer 2
Címer 2
Címer 3
Címer 3
Címer 4
Címer 4
Szószék
Szószék
Kőből faragott karzat
Kőből faragott karzat
4656
4656
Orgona
Orgona

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Marosvécs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kemeny kastely Marosvecs
 • Kemeny csalad varparkja
 • Felsoidecs
 • Holtmaros
 • Disznajoi kockasliliom

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Harangszó

  Besztercéről hazafele jövet kiugrottam a harangláb szerkezetét lefényképezni...
 • Megvan a doboz

  A doboz a helyén volt, negyedikként jegyeztünk be...
 • Kastély árnyéában

  A marosvécsi kastély és park látogatása után kerestük fel ezt a rejteket...
 • Hazafelé

  Nem emlékeztem a segítő információra, ezért előbb a zsindelyek alatt kerestem (rejtett ott már BabBerci néhányat), de mivel ott nem volt, folytattam a keresést a lábaknál...
 • Egyedi és különleges templom

  A marosvécsi várkastélyhoz felvezető lépcső teteje mellől egy ösvény indul a főútról nem látható, régi, torony nélküli református templomhoz...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc