Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kemeny kastely Marosvecs
Kemeny csalad varparkja
Felsoidecs
Holtmaros

Hozzászólások
Harangszó...
Megvan a doboz...
Kastély árnyéában...


Református templom Marosvécs

Református templom Marosvécs


1332-ben plébániatemploma van. Feltételezhető, hogy a templom egy századdal előbbi, mert 1228-ban már oklevél emlékezik Vécsről. A középkori templom a faluban, a mai papi telken állott az udvartól nem messze. Helyette 1727-ben Kemény Simonné építteti a dombon álló templomot a falu felett, a vár alatt. Az okiratok szerint tisztességesen és ékesen elkészült templom.

1228-ban Wecheu néven jegyzik a fonások. 1332-ben Vech, 1492-ben castrum Vech, 1587-ben oppidum Vechy formában említik. 1332-ben papja, Péter a pápai tizedjegyzék szerint 11 régi banálist, majd 4 garast fizet, 1333-ban 8 régi banálist, 1334-ben 3 garast és 2 régi banálist.

1461-ben Izidor sabinai püspök búcsút engedélyez a vécsi...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Marosvécs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc