Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
A to partjan Bozodujfalu
Reformatus templom Bozod
Bozodi to -
Szalmakalap Muzeum Korispatak

Hozzászólások
Emlékmű...
Szürke gémek...
Bözödújfalu, a tó fenekén...


Síratófal - Bözödújfalu

Síratófal - Bözödújfalu


Bözödújfalu tragédiája az 1980-as években történt. Egy völgyzáró gát építése miatt a falu nagy részét elárasztották vizzel, a lakóit pedig elköltöztették. A falu épületei közül ma már csak a katolikus templom tornya és néhány épület teteje látszik ki a vizből.

1566-ban jelentkezik az okiratokban Wyfalw néven. Az 1567-évi regestrumban 15 kapuval jegyzik, szintén újfalu néven. Középkori templomáról az oklevelek hallgatnak, csak utólagos utalásból tudjuk, hogy már a reformáció előtt volt temploma, mert 1729-ben a részben katolikussá lett hívek nevében azon a címen követelik vissza az unitáriusok birtokában...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély természeti értékei

Keressétek meg a Síratófal Bözödújfalu rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc