Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Síratófal - Bözödújfalu

Síratófal - Bözödújfalu


Bözödújfalu tragédiája az 1980-as években történt. Egy völgyzáró gát építése miatt a falu nagy részét elárasztották vizzel, a lakóit pedig elköltöztették. A falu épületei közül ma már csak a katolikus templom tornya és néhány épület teteje látszik ki a vizből.

1566-ban jelentkezik az okiratokban Wyfalw néven. Az 1567-évi regestrumban 15 kapuval jegyzik, szintén újfalu néven. Középkori templomáról az oklevelek hallgatnak, csak utólagos utalásból tudjuk, hogy már a reformáció előtt volt temploma, mert 1729-ben a részben katolikussá lett hívek nevében azon a címen követelik vissza az unitáriusok birtokában...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Síratófal
Síratófal
Emléktábla
Emléktábla
Falak
Falak
Falrészlet
Falrészlet
Kiszáradt tó
Kiszáradt tó
Bözödújfalu
Bözödújfalu
Templomtorony
Templomtorony
Távolról
Távolról
Felirat
Felirat
Boltív
Boltív
Kövek
Kövek
Gyurgyalag
Gyurgyalag

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Síratófal Bözödújfalu rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • A to partjan Bozodujfalu
 • Reformatus templom Bozod
 • Bozodi to -
 • Szalmakalap Muzeum Korispatak
 • Bozodi halomsirok

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Emlékmű

  Az esztelen falurombolás során elárasztott település...
 • Szürke gémek

  A kidőlt fa megvolt, de akkora volt a bozót körülötte, hogy az már gyanús volt...
 • Bözödújfalu, a tó fenekén

  Még sosem jártam erre, ma került alkalom a hely felkeresésére...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc