Bélavár Panoráma - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bélavár Panoráma

Bélavár Panoráma

Bélavár Panoráma Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Bélavár 2 Bélavár 3 Bélavár 1 Árkád Bélavár 4 Bélavár 5. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bélavár Panoráma fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bélavár Panoráma! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
38142 Erkély-tisztás Alsószolcsva Fehér megye. Erről a lapos, teraszszerű képződményről több helyen is legyező formájú vízeséseken zuhan alá a víz. (itt geodobozt is lehet keresni)
40606 Ordas-kő. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt. (látnivaló és geodoboz)
42368 Léta-vára. Magyarléta falutól 3 km-re, a Jára völgye fölött emelkedő kősziklára épült Léta-vára, másik nevén a Géczy-vár. (különleges hely geodobozzal)
44183 Szilas-patak rezerváció. 44349 Szolcsvai búvópatak barlangja 1. A Ponor viznyelőnél felszin alá tűnt két patak vize 1214 m felszin alatti út megtétele után 90 méterrel alacsonyabban kerül ismét a felszinre.
44516 Szolcsvai-búvópatak barlangja 2. Persze akkor nem volt kolostor, nem volt aszfaltos út, sőt út se nagyon. (itt geodobozt is lehet keresni)
44798 La Rogoaze forrás. 44911 Mezőségi bánya Torockói-hegység. A harmadik katonai felmérés ferencjózsefi térképén több helyen is szerepel az Eisenhammer (Vaskalapács, Vashámor) felirat.
46123 Panoráma-kő. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá.
46381. 47445 Torockószentgyörgy. A falutól nem messze található a torockószentgyörgyi vár.
47562 Szolcsvai víznyelő. 47945 A Thoroczkay család vára. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek.
48946 Kis Szent Teréz kápolna. Ugyanis a kápolna az utcára nyíló pincében kapott helyet, és az ajtaja egész nap nyitva áll.
49709 A császár bükkfája. 49797 Vízimalom. 15.9 km-re. Ha szeretnénk ellátogatni a vízimalomhoz, a 48-as házszámot keressük, Both Miklós asztalosmester portáját, ennek hátsó udvarán található a Kárpát-medence legkorábbi felül csapos patakmalma, egy igazi építészettörténeti ritkaság.
50950 Járaszurdoki barlang. Előtte, mindkét oldalon, 1-2 autónak való parkoló is található.
53003 Nagyponor-hágó. A vízválasztóhoz érve pompás panoráma tárul elénk.
53594 Székelykő-Észak. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző tábláját, még felkapaszkodnak a főcsúcsra.
54294. 55198 Székelykő. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző táblát, még felkapaszkodnak a főcsúcsra, de aztán irány visszafelé, vagy ugyanazon az úton, ahol feljöttek, vagy pedig a piros jelzésen, északról kerülve meg a hegység tömbjét.
60385 Kisvasút alagút. A Tordát Topánfalvával összekötő vasút már sok éve nem működik, és sajnos a síneket is részben ellopták, pedig használhatták volna turisták vonatoztatására, a mócok zárt világának bemutatására.
62941 Berkesi-szoros. A Berkesi-szoros körülbelül 5 km távolságra található a Tordai-hasadéktól, dél-nyugat irányba.
63214 Nagylupsa. Nagylupsa látnivalója a gazdag móc néprajzi gyujtemény.
63638 Horgásztavak. Csürülye községközponttól, illetve az autópályától délre, Alsófüle és Sütmeg között, egy több horgásztóból álló tórendszer található.
64916 Kőközi-szoros. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson.
68355 Octavian Felecan kripta. 1936-ban temették ide Octavian Felecan doktort, azonban ki tudja miért, a kripta jelenleg üresen áll.
68405 Veres kastély. 68587. 70085 Szászavinc. 70339 Remeteiszoros falu. Remeteiszoros falu, románul Cheia, a Remetei-sziklaszoros felső végénél található elhagyott, kihalófélben levő falu.
72179 Remetei panoráma. A Felsőenyed - Bucsum közötti 107I jelzésű megyei út áthalad a Torockói-hegységen nagyjából kelet-nyugat irányban, helyenként kb 1000 méteres magasságban.
73482 Remetei-sziklaszoros Torockói-hegység Fehér megye. 74421 Arkhai szoborpark. 74550 Magyarpeterd Kolozs megye. 1294-ben Pturd Hasadata, 1310-ben Peterdy, 1407-ben Peterd hungaricalis, 1480-ban Magyarpeterd, 1493-ban Alsópetherd formában fordul elő.
75464 Csukás vizesés. A legegyszerűbb megközelíteni a Csukás vízesést Sínfalva vagy Mészkő felől.
76905 Kis-Balika-barlang. A Balika-barlangok a Tordai-hasadékban, a menedékháztól számítva a negyedik hídnál helyezkednek el, egymással szemben, a bejáratuknál erődítésre épített védművekkel.
77599 4080. 24.7 km-re. Hili magyarpeterdi szolgalegény volt, 1860-ban, húsvét alkalmával a hegytetőről leereszkedett a dúsan zöldelő borsfenyő bokrokhoz.
77812 Vaskereszt Szind-tető Tordai-hasadék. A Tordai-hasadék bal oldalán, a Szind-tető szélén, egy 1939-ben emelt vaskereszt található.
78409 EKE-forrás Kolozsvár.  Több irányból lehet megközelíteni.
78701. 82076 Unitárius templom. Mészkő látnivalója a középkori eredetű unitárius templom.
83179 Kiépített forrás. 83282.
Románul - in limba romana: Panorama Scarita-Belioara

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bélavár 1
Bélavár 1 - A Bélavár a természet remekműve, egy majdnem 800 m-es szintkülönbségben kiemelkedő sziklaóriás, bércek halmaza.
Az ökör kéménye-sziklakürtő
Az ökör kéménye-sziklakürtő - Az ökör kéménye-sziklakürtő Bélavár egyik leglátványosabb pontja.
Podságai-szoros 4 km-re. RH2255 Podságai-szoros
Ronki-szoros
Ronki-szoros - A Ronki-szoros az Aranyos völgyén található.
Járabányai mosógép
Járabányai mosógép - Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól körülbelül 300 m-re, van egy nagyon energiatakarékos mosógép.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bélavár Panoráma gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bélavár Panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.