Bélavár Panoráma - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Posaga de Sus Posaga - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Bélavár Panoráma

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Bélavár 2 Bélavár 3 Bélavár 1 Árkád Bélavár 4 Bélavár 5... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bélavár Panoráma rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
37341 Bedellői-cseppkőbarlang. 38142 Erkély-tisztás. Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye. 40606 Ordas-kő. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt. 42368 Léta-vára. Magyarléta falutól 3 km-re, a Jára völgye fölött emelkedő kősziklára épült Léta-vára, másik nevén a Géczy-vár. 44183 Szilas-patak rezerváció. A Thoroczkay vár alól kék sáv vezet a Szilas-patak völgyébe. 44349 Szolcsvai búvópatak barlangja 1. A Szolcsvai-búvópatak barlangja a Torockói-hegységben található egyetlen védett barlang. 44516 Szolcsvai-búvópatak barlangja 2. Édesapám egyik kedvence volt ez a barlang, gyerekkoromban nagyon sokszor jártunk itt. 44798 La Rogoaze forrás. 44911 Mezőségi bánya. Torockó településről észak felé indulva, számos helyen találkozunk felhagyott vasbányák és vashámorok nyomaival. 46123 Panoráma-kő. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá. 46381 Bedellői-szoros. 47445 Torockószentgyörgy. Torockószentgyörgy Brassai Sámuel szülőfaluja. 47562 Szolcsvai víznyelő. 47945 A Thoroczkay család vára. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. 48946 Kis Szent Teréz kápolna. A torockói Kis Szent Terézről elnevezett gyerekotthonban, ahol a Csaba testvér gyerekei laknak, kialakítottak egy kis kápolnát, amit mindenki látogathat, anélkül, hogy a ház lakóit zavarná. 49709 A császár bükkfája.

Természeti értékek - Fehér megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bélavár 1.
A Bélavár a természet remekműve, egy majdnem 800 m-es szintkülönbségben kiemelkedő sziklaóriás, bércek halmaza.
Az ökör kéménye-sziklakürtő
Az ökör kéménye-sziklakürtő Bélavár egyik leglátványosabb pontja.
Podságai-szoros 4 km-re. RH2255 Podságai-szoros
Ronki-szoros
A Ronki-szoros az Aranyos völgyén található.
Járabányai mosógép
Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól kb.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.