Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Világosvár

Világosvár


A Solymosi-hegység északnyugati lábánál, az egykori Zaránd vármegyében fekszik Világos község. 1849. augusztus 13-án a Világos melletti síkon tette le a fegyvert a Görgey Artúr vezette sereg Rüdiger orosz tábornok hada előtt. A falu azonban nemcsak erről, hanem a falu feletti várról is nevezetes. A világosi várnak ma még helyenként több emeletes falai állnak, romjai mellől csodálatos kilátás nyílik a környező vidékre.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Világosvár 2
Világosvár 2
Világosvár 3
Világosvár 3
Világosvár 4
Világosvár 4
Világosvár 5
Világosvár 5
Világosvár 6
Világosvár 6
Világosvár 7
Világosvár 7
Világosvár 8
Világosvár 8
Világos
Világos
Világosvár 9
Világosvár 9
Világosvár 10
Világosvár 10
Világosvár 11
Világosvár 11
A vár
A vár

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Világosvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Bohus kastely
 • Kozepkori templomrom Vilagos
 • Dietrich-Sukowsky kastely Pankota
 • Kovaszi
 • Tornya Kovaszi

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Omladozik de még áll

  Egy olyan hely ahová egyszer mindenki el kellene mennie...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc