Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szent Marton templom Brasso
Feher torony Brasso
Fekete templom
Fekete torony Brasso

Hozzászólások
Szemetes hely...


Fellegvár - Brassó

Fellegvár - Brassó


Az erődítmény a központi városmagtól északra emelkedő márgadomb, az ún. Schlossberg tetején helyezkedik el. A 15-16. század fordulója táján a völgyben húzódó városfalakat már veszélyeztethette a környező magaslatokra telepíthető ellenséges tüzérség, minek következtében Brassó középkori eredetű védőrendszerét külső erődök megépítésével bővítették. A Fellegvárat egyrészt a város, másrészt pedig a városfalak előtt húzódó kereskedelmi útvonal védelmére építették.

A vár építése 1524 tavaszán indult, amikor kőből és téglából patkó alakú tornyot - a mai erődítmény magját felépítették. A háromszintes erődöt cseréptetővel fedték, lőrésekkel és egy szuroköntő sorral is ellátták. Az új torony védelmére ugyanekkor négy ágyút vittek a várba. 1551-ben Erdély I. Ferdinánd, magyar király befolyása...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a Fellegvár Brassó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc