Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szent Anna-kápolna - Gyergyószentmiklós

Szent Anna-kápolna - Gyergyószentmiklós


A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll. Minden év július 26-án Szent Anna napi búcsút tartanak itt. A Csíky-kerten áthaladó piros kereszt jelzésen érhetjük el a kápolnát, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a városra és Gyergyó őrhegyére, a Pricskére.

***

Gyergyószentmiklóstól északra, a Csobot-hegyen 1087 méter magasságban testvéri közelségben építették fel a magyar és az örmény kápolnát. A Szent Anna-kápolna homlokzatán felirat örökíti meg a kápolna építésének idejét és jelentőségét: Építette hálából Gyergyószentmiklós község életbenmaradt...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Szent Anna-kápolna Gyergyószentmiklós rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Csiki kert
Angyaljaras Gyergyoszentmikloson
Ormeny templom Gyergyoszentmiklos
Both vara

Hozzászólások
Pixel
A Csobot-hegy ködben, a rejtek befalazva...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc