Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Mérai Várhegy

Mérai Várhegy


Méra falu és a határában levő Várhegy, Kolozsvár környékének egyik érdekes kirándulóhelye. Méra Kolozsvártól nyugatra 13 km-re helyezkedik el a Nádas-mentén egy kis völgyben.

Cifra-Kalotaszeghez tartozik, amit díszes népviselete, a tisztaszobák berendezése és a házak gazdagon faragott faoromzatai is bizonyítanak. Méra az 1200-as években keletkezett, román stílusú temploma is ebben az időben épült. A templomot többször átalakították, mai formáját a 19. század folyamán nyerte el. Az utóbbi felújítások alatt...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A Várhegy sziklái Méra látképével
A Várhegy sziklái Méra látképével
Kagylók a Várhegyen
Kagylók a Várhegyen
Kilátás a Várhegyről
Kilátás a Várhegyről
A Várhegy sánca
A Várhegy sánca
Csorda a Várhegyről (bivalyokkal)
Csorda a Várhegyről (bivalyokkal)
Mérai cifra oromzat
Mérai cifra oromzat
Bivalymúzeum
Bivalymúzeum
Bivalymúzeum
Bivalymúzeum
Mérai református templom
Mérai református templom
Méra a Várhegy felől
Méra a Várhegy felől
Sziklaalakzat
Sziklaalakzat

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mérai Várhegy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom Szucsag
 • Magyarvista
 • Katolikus templom Kisbacs
 • Bacstorok
 • Reformatus templom Ture

 • Hozzászólások

  Pixel
 • megvan

  Erdekes hely...
 • Mérai Várhegy

  Szombati biciklizésem alkalmával találtam meg ezt a geodobozt is...
 • Mérai Várhegy

  ...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc