Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Enduro Crossmotor pálya - Güdüctelep - Gyergyószárhegy

Enduro Crossmotor pálya - Güdüctelep - Gyergyószárhegy


Güdüctelep Gyergyószárhegytől 6 km-re, Gyergyószentmiklóstól 12 km-re, Csíkszeredától pedig 67 km távolságra található. Kis üdülőtelepülés a Piricske aljában. Egyik látnivalója az üdülőteleptől délre, a Güdüctelep és Gyergyószárhegy közötti távolság felénél található Enduro Crossmotor-pálya.

Güdüctelepet a szárhegyi Lázár grófok alapították, román pásztor- és jobbágycsaládok letelepítésével keletkezett. A román lakosság az 1800-as évek végére nyelvileg nagyrészt beolvadt a magyarságba, a második világháború idején pedig vallásilag is, ekkor váltott felekezetet a falu központjában álló, eredetileg román görög-katolikus...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Fedett építmény a nézőknek
Fedett építmény a nézőknek
A parkoló
A parkoló
Pásztorkutya
Pásztorkutya
Kilátótorony belseje
Kilátótorony belseje
Akadálypálya - 1
Akadálypálya - 1
Akadálypálya - 2
Akadálypálya - 2
Motokrossz-pálya
Motokrossz-pálya
Akadály
Akadály
Motorosok
Motorosok
És nemcsak motorosok
És nemcsak motorosok
Kilátó
Kilátó

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Enduro Crossmotor pálya Güdüctelep Gyergyószárhegy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Hideg-kut
 • Szarmany hegyi kapolna Gyergyoszarhegy
 • Lazar varkastely Gyergyoszarhegy
 • Tatardomb
 • Feher haz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Motor-sirülő

  Motorosok, és nemcsak...
 • Motorosok

  Vadvirágos rét volt itt, majd szénaillat...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.11 másodperc