Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Berde Mozes Unitarius Gimnazium
Unitarius es reformatus templom Fiatfalva
Ugron kuria Fiatfalva
Molnar Istvan mellszobra Szekelykeresztur 2008

Hozzászólások
Bükk...
Sóskút...
Ha elragad a hév...


Sóskút - Székelykeresztúr

Sóskút - Székelykeresztúr


Székelykeresztúr és Sóskút múltja és jelene összefonódik, ezt régészeti ásatások is bebizonyították. A Gyárfás-fürdőt tápláló Sóskút takarításakor Kr. e. II. századból, Marcius Aurelianus és Traianus idejéből származó szkíta és római pénzérméket találtak.

A Sóskútra vonatkozó első fontosabb történelmi adataink a múlt század végéről és e század elejéről származnak. E szerint a fürdő szomszédságában, kb. 3000 méterre a Sós patak teraszain a székelykeresztúri múzeum munkatársai kő- és bronzkori kultúra maradványait találták (Kr.e. VII-VIII. század). A két világháború között...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Sóskút Székelykeresztúr rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc