Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Gazfurdo Balvanyosfurdo
Balvanyosvar
Csiszarfurdo
Gyogyvizforrasok Balvanyosfurdo

Hozzászólások
Hely, ahol a hölgyek letolják a nadrágot...
Bálványos II...
Ceruza meghegyezve...


Vasas-forrás Bálványosfürdő

Vasas-forrás Bálványosfürdő


Bálványosfürdő Kézdivásárhely felőli bejáratától balra található a Vasas-forrás, és egy új ökumenikus kápolna. A régi fürdő neve Várpadi-feredő volt, újabb neve a Transzilvánia-fürdő. Szénsavas, sós, savas borvízforrások táplálják.

Bálványos nevét építtetője, az Aporok ősei után kapta, aki a monda szerint a pogányok legyőzése után ide vonult vissza az ősi pogány bálványokat imádni. A szájhagyomány  szerint a vár már Szent István idejében állt, de a valóságban az Aporok építtették a 13. században. 1990-től kezdve pár évig itt tartották a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a Vasas-forrás Bálványosfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc