Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Vallato Hargitafurdo
Lobogo medence es Szemviz forras
Balu kalandpark
Kaolinbanya Hargitafurdo

Hozzászólások
Eső után...
A Csipike-sípálya közelében levő források...
A Csipike sípályan sí nélkül...


Piricske-forrás - Csipike-sípálya

Piricske-forrás - Csipike-sípálya


A Csipike sípályán lesétálva balra az erdőben rátaláltunk egy forrásra ami elég óvatosan csordogált. Amint később megtudtuk ez a Piricske forrás -  bár pár km-re van az ilyen nevű üdülőfalucska, édesvizű forrással és dobozzal fűszerezve. A hargitafürdőiek szerint amióta a környéken furkálnak,  megcsappant a források hozama. A környéken van még ugyan egy Csipike nevű forrás, de mi a dobozt a sípályáról kereszteltük el. Rejtett valaki rettenetes Réz Úr emlékére?

Hargitafürdő 1250-1400 m magasan helyezkedik el a Csicsói Hargita keleti oldalán. Csíkszeredával a 23 km hosszú Hargita utca köti össze, amely egész Románia leghosszabb utcája. Hargitafürdő Csíkszeredához tartozó, hegyvidéki jellegű, helyi érdekű fürdő- és üdülőhely, a csíkiak kedvenc síparadicsoma.

A...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Piricske-forrás - Csipike-sípálya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc