Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Piricske-forrás - Csipike-sípálya

Piricske-forrás - Csipike-sípálya


A Csipike sípályán lesétálva balra az erdőben rátaláltunk egy forrásra ami elég óvatosan csordogált. Amint később megtudtuk ez a Piricske forrás -  bár pár km-re van az ilyen nevű üdülőfalucska, édesvizű forrással és dobozzal fűszerezve. A hargitafürdőiek szerint amióta a környéken furkálnak,  megcsappant a források hozama. A környéken van még ugyan egy Csipike nevű forrás, de mi a dobozt a sípályáról kereszteltük el. Rejtett valaki rettenetes Réz Úr emlékére?

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Piricske forrás
Piricske forrás
Pad
Pad
4492
4492
Piricske-forrás
Piricske-forrás
4501
4501
4502
4502
Csipike-forrás
Csipike-forrás
A forrás vegyi összetétele
A forrás vegyi összetétele
Felirat
Felirat
4490
4490
Piricske-forrás
Piricske-forrás
Fa
Fa

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Piricske-forrás Csipike-sípálya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Vallato Hargitafurdo
 • Lobogo medence es Szemviz forras
 • Balu kalandpark
 • Kaolinbanya Hargitafurdo
 • Banyanyilas Hargitafurdo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Eső után

  Szinte elhajtott az eső, de szerencsére nem volt tartós...
 • A Csipike-sípálya közelében levő források

  A Csipike-sípálya közelében több forrás is van az erdőben...
 • A Csipike sípályan sí nélkül

  Miután a Rákosi Hargitáról visszatértünk Hargitafürdőre és a menedékházban ettünk a finom almás rétesből, úgy döntöttük, hogy akkor ezt sem fogjuk már kihagyni, annyi km után ez a pár száz méter már nem számít...
 • Csipike, Piricske

  Nagyon kellemes hely, szalas fenyok kozott, ertekes forrasviz...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc