Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Gecse Dániel-forrás - Marosvásárhely

Gecse Dániel-forrás - Marosvásárhely


A marosvásárhelyi Gecse Dániel-forrás az 1918 December 1 sugárút 86B számú tömbház háta mögött található. A forrás vize a Poklos-patak egyik völgyoldalában tör a felszínre. A forrással szemben levő utcát a jeles marosvásárhelyi orvos, Gecse Dániel emlékezetére nevezték el valamikor. Ma a Stefan cel Mare nevet viseli.

A régi vásárhelyiek nagy becsben tartották a forrásokat. Szépen kiásták, gondosan befogták, környéküket kiépítették. A források mellé árnyékot nyújtó fákat ültettek, és vigyáztak rájuk. Az ásott kutak mellett, ezek a források biztosították az élethez oly szükséges vizet. Ezek a források kikapcsolódást, felüdülést...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrák

Keressétek meg a Gecse Dániel-forrás Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Gyerekek palotaja Marosvasarhely
Reformatus Kistemplom
Pseudosphaera
Kiralykut

Hozzászólások
Pixel
Volt nincs doboz...
Bővíz...
Ittam...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc