Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kolozsmonostori papirmalom
Park sportpalyakkal
Agrobotanikus kert Kolozsvar
Kakasos templom

Hozzászólások
Bencések...
Magyarázat megértése....
Magyarázat...


Kálvária-templom - Kolozsvár

Kálvária-templom - Kolozsvár


A kolozsmonostori Kálvária-templom, vagy római katolikus Nagyboldogasszony-templom a Monostori út 60. sz. alatt található. Az első kolozsmonostori erődítmény, egy árokkal körülvett földvár, a 10. században épült. A 11. században itt egy bencés kolostor állt, melyet azonban az 1241-es tatárjáráskor leromboltak.

A templom jelenlegi épülete a az egykori kolozsmonostori apátságnak a része. 1437-ben, az erdélyi parasztfelkelés idején a kolozsmonostori konvent megerősítette a parasztfelkelők és a nemesek egyezségét. Itt végezték ki Budai Nagy Antalt, a felkelők vezetőjét.

A 16. században a templomot egy villám károsította, később a 17. századi...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Kálvária-templom Kolozsvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc