Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Thoroczkay var
Panorama-ko
Szilas-patak rezervacio
Ordas ko

Hozzászólások
Macerás...
Várostrom...
Csetenyes...


Torockószentgyörgy

Torockószentgyörgy


Torockószentgyörgy Brassai Sámuel szülőfaluja. A falutól nem messze található a torockószentgyörgyi vár. Ez a Vársziklára épített erődítmény a XIII. századtól kezdve áll ellen az idő vasfogának és a támadóknak. Akármilyen irányból próbálunk felkapaszkodni rá, legalább 200 m szintkülönbséget kell megtennünk, de mindenképp megéri a fáradtságot. Mi úgy gondoltuk, hogy a hely megér még egy kis mászkálást, ezért elrejtettünk itt egy hagyományos geodobozt.

Kevesen tudják, hogy a falunak van egy híres szülötte is, íme életrajza a Magyar Életrajzi Lexikonból: Brassai Sámuel (Torockó v. Torockószentgyörgy, 1797. jún. 15. - Kolozsvár, 1897. jún. 24.): polihisztor, egyetemi tanár, az MTA tagja (l. 1837, r. 1865, t. 1887). Gyermekkorától kezdve nehéz körülmények között élt. Volt...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Torockószentgyörgy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.05 másodperc