Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Víg Albert köve - Galonya

Víg Albert köve - Galonya


Galonya fölött egy híd vezet át a Maros folyón, mely egy nagy sziklára épült. Ez a szikla a Víg Albert köve nevet viseli. A legenda szerint Vígh Albert volt az első, ki maga által készített tutaján próbált leereszkedni a Maroson. A hömpölygő folyó, bőszült haraggal a szirthez csapta, és ő ott lelte halálát.

Idáig hozta volt a hagyomány szerint Vig Albert Gyergyóból az első tutajt. Ez rég történhetett, hiszen tudomásunk van arról, hogy 1700-ban a Maroson már tutajoznak. De tovább nem juthatott. A gyors folyású Maros nekisodorta Vig Albert tutaját a sziklának. A tutaj összement, kormányosa pedig ott pusztult el. (Forrás: kemenyinfo.hu, Erdélyi Gyopár)...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés Erdélyben

Keressétek meg a Víg Albert köve Galonya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Panda ko
Borziatelep tava
Mosogep Dedabisztra
Egykori mosogep Bisztra volgye

Hozzászólások
Pixel
Gyors kipipálás...
Vas hid...
Nem tűnt el, csak tovább költözött...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc