Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Motorsirülő - Szénás-út

Motorsirülő - Szénás-út


A Motorsirülő az első világháborúban épült. Nevét onnan kapta, hogy idáig jöttek fel a gépkocsik a frontvonal ellátására, s itt képeztek ki nagyobb teret a forduláshoz. A Motorsirülő a Szénás út és a főgerinc találkozásától alig több mint száz méterre található, északkelet felé.

A sirülés a székely szóhasználatban fordulást, kanyarodást jelent. A közeli Szellő-tetőn, mely a környék legmagasabb csúcsa, parancsnoki megfigyelőpont volt. A Motorsirülő megközelíthető a Gyimesi-hágó felől, a nagyon hiányos piros sáv jelzés mentén. A főgerincen idáig 7 km-t kell megtenni.

Egy másik, ezúttal jelzetlen...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Motorsirülő Szénás-út rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Tatros forras Bukkloka
Piposz birtok
Hegyi menedekhely Szello-teto
Szello teto

Hozzászólások
Pixel
Serüljünk sze...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc