Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín - Marosvásárhely

Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín - Marosvásárhely

1997. április 1-jén, veszteségre hivatkozva, a Román Vasúttársaság megszüntette a marosvásárhelyi keskeny nyomtávú vasút mezőségi szárnyvonalán a közlekedést, egypár járatot üzemeltetve Nyárádszereda – Marosvásárhely között, majd április 14-én végleg megszűnt a személyszállítás.

A gördülő állomány nagy részét, a gőz- illetve dízelmozdonyokat, a teher- és személykocsikat szétdarabolták vagy a vasúttársaság eladta. Ami megmaradt belőle, annak egy része a Cukorgyár utca és Jilava utca által közrezárt udvarban, kocsiszínben van.

A kocsiszín bejárata a Cukorgyár utcából van. Nem érdemes belógni,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Fertozo betegsegek korhaz volt lakoepulet
Regi gozmozdony
Kisvasut allomas Marosvasarhely
Valuskut

Hozzászólások
Pixel
Tetszett a geodoboz!...
Gratula...
Közel lakik a szomszéd geoláda...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc