Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kövesponk - Csomád

Kövesponk - Csomád


Bükszád egy vadregényes hegykebelben fekszik, a tusnádi szoros alsó torkolatában, gyönyörü lombdús hegyektől körülkeretelt fennsíkon, melynek nyugati oldalán mélyen ágyalta be magát az Olt.

Ezen F.-Fehérvármegyéhez tartozó falu egy gyártelep, melynek lakóit gr. Mikó (az addig Ujfaluban volt üveggyár ide áttételével) 1782-ben mint üvegcsűri munkásokat telepitett ide, azok nemzetiségileg székelyek, oláhok, németek, és csehek, de annyira elszékelyesedve, hogy csak is idegen hangzatu neveikről lehet eredetökre ismerni, különben...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Kövesponk Csomád rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Tarzan faja
Szent Anna kapolna
Mohos tozeglap
Sziklavilag Szent Anna to

Hozzászólások
Pixel
Kövek...
Orbán Balázs szemével...
A lemenő nap fényében...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc