Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Várhegy - Bodrogkisfalud - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Várhegy - Bodrogkisfalud

Várhegy - Bodrogkisfalud | Hol van ez a hely?

Kúp alakú hegy Bodrogkisfaludtól 2 kilométerre északra a Zempléni-hegység délkeleti részén, tetejének ovális platóján Szegi vára állt régen.

A hegytetőről szép kilátás nyílik a környék szőlőire, a Bodrogzugra, a Tokaji-hegyre, Szegire, Bodrogkeresztúrra és Bodrogkisfaludra. Vára a török időszakban pusztulhatott el, romjai a XX. század elején még látszódtak.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Pajzos-dűlő a Várhegyről. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Várhegy Bodrogkisfalud fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Bodrogkisfalud és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Várhegy! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Várhegy Bodrogkisfalud közelében?
Érsemjén. Nem fogadható el Szántó János, egykori érsemjéni református lelkipásztor feltevése. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sváb múzeum. Jellegzetes a ház homlokzata (gibli), az épület hosszában végighúzódó tornác, az utcára néző könyöklővel. Németek hűlt helye - Késő délután jutottam el Mezőpetribe, ahol kívülről tudtam megnézni a tájházat.
Magányos kápolna. Védőszentje Szent Egyed. Kápolna a semmiben - A kápolna előtt álló keresztet 1943-ban Vadai Lajos és neje, Vonház Mária állíttatta.
Régi víztorony. A parkban, ahogy a leírásokból kivettem, van egy víztorony, ami nem néz ki víztoronynak, abban az értelemben, ahogy azt mi megszoktuk. Semmi új a nap alatt - Amennyiben az elmúlt években sok fát kivágtak, nagy valószínűséggel a geodoboz is eltűnt a park felújítása során.
Karolyi Sandor Nagykaroly. Lovagvár. Nagykároly megyei jogú város Szatmár megyében. Lovagvár - Egy kis tatarozás ráférne a várra, nagyon szép lehetne.
Kaplony. Látnivalója a Károlyi család kriptája.
Fráter kastély Gálospetri. Az egyikben az orvosi rendelő működik, a másik korábban a helyi termelőszövetkezet szolgálatában állt, majd annak megszűnése után egyes helyiek láttak elbontásához. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szentháromság kápolna. Ezt a dombot a népnyelv Lyukashalomnak nevezte el. Szerintem nincs meg - Kibicikliztem a kápolnához, szépen sütött a nap, éppen jó idő volt egy kis keresgéléshez. (itt geodobozt is lehet keresni)
Óvár. Mátramindszent közelében, a Mátra északi lábánál, az Iványi-patak jobb partja felett állt egy természetes hegykúpon.
Szatmári béke emlékoszlopa. I vilaghaborus emlekmu Kismajteny. Mindenszentek-római katolikus templom. A Mátra északi lejtőjén fekvő zsákfalu római katolikus templomát 1750 körül építették, huszártornyát 1811-ben kapta.
Millenniumi emlékmű. Érmelléki körtúrán - Érmelléki autós túra keretében jutottam el Székelyhídra. Petőfi Sándor emléktábla. Petőfi Székelyhídon - Petőfi Sándor 1843-ban szállt meg itt, mint oly sok más helyén is az országnak. Református templom. Kárpát-medencei analógiája néhány felvidéki templom, a budaszentlőrinci Remete Szent Pál kápolna és a gyöngyösi Szent Bertalan templom. Székelyhíd vára is itt állt - A református templom magán hordozza a gótika nyomait.
Halász. Az Érmellék egykor gazdag vizeinek emlékére az Ady Endre Kulturális Központban nyílt meg egy múzeum. Szobrászalkotás Székelyhídon - Székelyhídon szombati napon piac volt, emiatt nagy közönség vette körül a szobrot.

Természeti értékek - Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bodrogkisfalud térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Várhegy gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Bodrogkisfalud környékére? Tetszett a Várhegy? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Kisboldogasszony-római katolikus templom
  Kisboldogasszony-római katolikus templom
  Tolcsva plébániatemploma a XIV-dik században épült, eredetileg gótikus stílusban.
  Református templom
  Református templom
  Erődfala 1793-ban, neogótikus tornya pedig 1866-ban épült.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.