Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Várhegy - Bágy

Várhegy - Bágy


A Várhegy Bágy falutól északra található, rendkívül szép kilátást biztosító magaslat, ahol középkori vár nyomai fedezhetőek fel.

Mint mindig, ha székelyföldi helyszínt szeretnénk bemutatni, a legalaposabb, legrészletesebb leírást Orbán Balázs művében találjuk, ahol így ír a bágyi várrol:

"Szent-Páltól nyugotra egy kopár, két csucsos hegy magasul fel, bizár alaku kopasz kegy, mely az egész vidéken uralog, s mely messziről egy fekvő teve alakját ábrázolja....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi és székelyföldi túrák

Keressétek meg a Várhegy Bágy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Reformatus templom Bagy
Reformatus templom Lokod
Reformatus templom Szekelydalya
Unitarius vartemplom Homorodszentmarton

Hozzászólások
Pixel
Lada athelyezes...
Pásztorkutyákat kerülgetve...
Mászás...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc