Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Sziklakapu Ládás Háza alatt - Andrásháza - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Sziklakapu Ládás Háza alatt - Andrásháza

Sziklakapu Ládás Háza alatt - Andrásháza

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Sziklakapu Ládás Háza alatt - Andrásháza képtárból:

Sziklakapu 2
Sziklakapu 2
A napsütötte oldal
A napsütötte oldal
Az árnyékos oldal
Az árnyékos oldal
A csodakapu
A csodakapu

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sziklakapu Ládás Háza alatt Andrásháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Vasúti megálló 0.7 km-re - Aki vonattal érkezik a helyszínre, annak Andrásháza lerobbant, gyászos állapotban levő vasuti megállójánál kell leszállni. * Szalárdtelep sziklái 1.95 km-re - A szalárdi hármas bunkertől kellemes sétával érkeztünk a gerincen levő geodézikus ponthoz. * Bunker 0 2.1 km-re - A szalárdi Szerecsen-sziklákon, a piros ponttal jelzett túraösvény mentén több bunkert, kiépített sáncrendszert láthatunk. * Hegyes-szikla 8.18 km-re - * Széles-tető 9.64 km-re - * Egykori mosógép 11.06 km-re - Bár a mosógépek hasonlóan működnek, a kivitelezésükben vannak különbségek. * Keleti kilátó 12.23 km-re - Az Istenszékén létezik már egy igen jó rejtés, a keleti oldalt mégis érdemesnek tartottam egy újabb rejtek létrehozására. * Csúcsplató 12.47 km-re - * Tatár-tető 14.03 km-re - * Sziklafal 17.35 km-re - * Kis-Tiha-nyereg 18.56 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Tekereg = Az ide-oda való kószálást jelenti. Tekervény = Nyaktekercs. Tendebula = Ügyetlen. Tengeri füccfa = A fűzfa, jegenyefa székelyes neve. Tepelák = Ügyefogyott, ügyetlen. Tepentók = Önmagával tehetetlen, fogyatékos ember. Tepölődik = Igyekszik. Terpe = Törpe. Terpecske = Törpe. Tét fa = A vetellő közepén levő rudacska, erre teszik a csövet.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sziklaablak
Sziklaablak
A Ládás Háza-barlang, illetve a felette levő sziklatető kilátójához vezető, piros ponttal jelzett turautvonalat követve, az ösvény mellett érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel.
Ládás Háza-barlang
Ládás Háza-barlang
A Maros-szorosban, Göde és Ratosnya között, különleges természeti képződményeket találunk.
Ládás Háza-kilátó
Ládás Háza-kilátó 0.33 km-re
RH4440 Ládás Háza-kilátó Andrásháza
Sárkány-barlang
Sárkány-barlang 0.75 km-re
RH4443 Sárkány-barlang Andrásháza
Nagy-barlang
Nagy-barlang 1.15 km-re. Vulkanikus hegységben barlang? Na ne.
Bunker 2
Bunker 2
A Szerecsen-sziklák közelében az ösvény két oldalán, egymással szemben két bunker állt.
Bunker 1
Bunker 1
A Maros-szoros egyik ékességének számító Szerecsen sziklákon és azok környékén jól kiépített lövészárokrendszer húzódott, húzódik végig a sziklafal mentén, melyet sziklába vésett menedékhellyel, lőszerraktárral, bunkerekkel láttak el.
Bunker 3
Bunker 3 2.23 km-re
RH2594 Bunker 3 Szalárdtelep sziklái

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A Kelemen aljában - Ha már útba esett, nem lehetett kihagyni...
 • Csodakapu - Megtaláltuk a természet titokzatos munkájának diadalívét, melynek homlokzatát babérként borítják a páfrányok...
 • Rohanás egy geodobozért - Mivel a Ládás Háza barlang környékét már alaposan bejártam, ezt a sziklakaput is én ismertettem először a Rejtekhely-en érdekes pontként, ez alkalommal csak a geodobozt megtalálni álltam meg itt röviden...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.