Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Vasúti megálló - Andrásháza

Vasúti megálló - Andrásháza


Aki vonattal érkezik a helyszínre, annak Andrásháza lerobbant, gyászos állapotban levő vasuti megállójánál kell leszállni. Pontosabban a vonat ajtajából nem kis szintkülönbségről kell leugrani a talaj szintjére. Az épület mellől rá lehet látni a szemközti oldalban tátongó vulkanikus eredetű üregekre, illetve a Ládasháza barlangot rejtő sziklatömbre. A Maros tulsó oldalára egy függőhíd vezet, melyen a hiányos elemek, és a Maros tekintetet raboló sodrása miatt egy élmény átmenni.

Andrásháza, másnéven Andrenyászatelep, közigazgatásilag Ratosnyához tartozik. Itt halad át a Dédát Maroshévízzel összekötő, 400-as számú vasútvonal. Innen indul a sárga sávval jelzett túraösvény a Tomoroaga-völgyön, Barta- és Belcsu-mezőn át a Széles-tető felé....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Vulkáni eredetű üregek
Vulkáni eredetű üregek
Függőhíd a Maroson
Függőhíd a Maroson
Itt lehet átjutni a túlsó partra
Itt lehet átjutni a túlsó partra
Széles-tető felé
Széles-tető felé
Egyszerű temető
Egyszerű temető
Ládasháza sziklája
Ládasháza sziklája

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Vasúti megálló Andrásháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc