Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Soszekfurdo
Katolikus templom Tusnad
Borvizmuzeum Tusnad
Katolikus templom Lazarfalva

Hozzászólások
Gomba...
A templomkertben...
Kicsi...


Római katolikus templom - Csíkkozmás

Római katolikus templom - Csíkkozmás


A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település. Egyházilag sokáig főesperesség volt, Tusnád fíliája, csak 1726-ban szakadt le róla. A közigazgatásilag Csíkszentmártonhoz tartozó falu túlnőtte a községközpontot, ezért is vált időszerűvé a különválás. Csíkkozmás díszei a községháza és a kultúrotthon, ezekkel együtt a községháza előtti hősi halottak emlékműve megállásra késztet.

1333-ban jelentkezik először a pápai tizedjegyzékben de Sanctis Codmas et Damyano néven. 1567-ben a regestrum 17 kapuval jegyzi Kozmás néven. 1569-ben Kozmás, 1602-ben szintén Kozmás formában fordul elő. 1333-ban plébániatemploma van, mégpedig Szent Kozma és Damján tiszteletére; ebben az évben papja, Imre a pápai tizedjegyzék szerint kétszer 3–3...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Római katolikus templom Csíkkozmás rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.06 másodperc