Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Lisztes-bérc - Jódtelep

Lisztes-bérc - Jódtelep


A Lisztes-bérc egy lapos kő Ratosnya közelében, a Görgényi oldalon. A 90-es években még Lapos-kőnek neveztük. Habár a környező fák eléggé megnőttek, a kilátás még mindig jó Ratosnyára, és a Maros völgyére nyugat felé.

Jódtelepről lehet legkönnyebben megközelíteni. A református templom után balra kezdődik a Lisztes fakitermelő út (románul Plescoasa). Sárga pont jelzés vezet végig a Lisztes-bércre és tovább a Barta-mezőre. A jó minőségű, sima út szintvonalon követi a domborzatot. Autóval csak az első 500-600 métert lehet megtenni a sorompóig. Innen...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Lisztes fakitermelő út
Lisztes fakitermelő út
Elágazás
Elágazás
Az ösvény
Az ösvény
A ratosnyai Hét-szikla
A ratosnyai Hét-szikla
Üregek
Üregek
A Lisztes-cúcs felé
A Lisztes-cúcs felé
Ratosnya
Ratosnya
A mező északi vége
A mező északi vége

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Lisztes-bérc Jódtelep rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc