Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Katolikus templom Kezdiszaszfalu
Reformatus templom Kezdioroszfalu
Fortyogofurdo
Menekules

Hozzászólások
Ez is marcius idusan tortent...
Kistemplom...
Felvilágosulva...


Katolikus kápolna - Kézdisárfalva

Katolikus kápolna - Kézdisárfalva


A XVII. században anyaegyház, majd Nyujtód filiája 1783-ig, amikor újra külön papot kap Szászfaluval közösen. Egyháza és temploma mindvégig katolikus. 1607-ben Sárfalva néven jelentkezik az oklevelekben. Az 1567-i regestrum Salfalva néven 14 kapuval jegyzi.

Régi templomát, mely kinn állott a mező szélén 1648-ban építik. Kézdiszászfaluval közösen használták. 1775-ben javítják. Az 1802. évi földrengés annyira megrongálja, hogy kijavíttatni sem tudják, veszélyessége miatt 1817-ben bezárják. Bezárása után az Erőss Gábor adományozta kiskápolnát használják. 1826-ban éítenek új templomot....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kirándulás

Keressétek meg a Katolikus kápolna Kézdisárfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc