Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Harangláb - Református templom - Körtvélyfája

Harangláb - Református templom - Körtvélyfája


Körtvélyfája harangját különálló harangláb hordozza. 1768-ban Alsóbölkényből került ide. A kevés számu katolikus részére 1712-től Bálint-hit György udvarában van kápolna, amelynek javára a jezsuiták bucsut szerveztek. 1936-ban csinos kis kápolnát építenek.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Templomudvar
Templomudvar
Az öreg hárs
Az öreg hárs
Tiszta utca rendes porták
Tiszta utca rendes porták
Templomajtó
Templomajtó
Impozáns facsonk
Impozáns facsonk
Harangláb 1
Harangláb 1
8640
8640
Harangláb 2
Harangláb 2
Méretes facsonk
Méretes facsonk
A második bejegyzés
A második bejegyzés
Református templom
Református templom

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Harangláb Református templom Körtvélyfája rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Teleki-kripta Gernyeszeg
 • Reformatus templom Gernyeszeg
 • Reformatus templom Vajdaszentivany
 • Teleki kastely Gernyeszeg
 • Vajdaszentivany tava

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Impozáns facsonk, kikandikáló geodoboz

  Marosvásárhely felől Szászrégen irányába haladtam...
 • Kis kitérővel

  Gernyeszegen dolgoztam és mielőtt visszaindultam volna még felkerestem ezt a rejtekhelyet, ha már ilyen közel található...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc