Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Romai katolikus templom romjai
Kormos volgye
Kuvaszo patak vizesese
Kopjafas temeto Erdofule

Hozzászólások
Doboz rendben...
Dobói kápolna romjai...
Az egykori falu...


Dobói kápolna - Erdőfüle

Dobói kápolna - Erdőfüle


Erdőfülén felül egy határrészt a Kormospatak völgyében Faluhelynek neveznek. Itt feküdt a középkorban egy Dobó nevű falu. 1621-ben már predium, elpusztult falu. Volt lakóiról az a hagyomány, hogy a falu elpusztulása után a megmaradottak Erdőfülére és Székelyszáldobosra huzódtak le.

Kápolna

A dobói templomon felül 1500 lépésre, a Kápolnabérc tetején, a Csipán puszta nevű helyen egy kápolna állott. Orbán Balázs korában még 12 öl magas homlokzati fala a fedéltetőig ép volt, akárcsak az oldalfalak 2 öl magasságban. Azóta a szentély falai egészen a talajfelszAnig leomlottak, a hajó oldalfalai...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Dobói kápolna Erdőfüle rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.05 másodperc