Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Isteni irgalmassag kapolna Szekelyvecke
Kilato Szekelyvecke
Rava patak homokkovei
Gyulakuta -

Hozzászólások
Felújított fal...
A székelyvéckei templom kincse...
A doboz jó egészségnek örvend, teljesen száraz...


Római katolikus templom - Székelyvécke

Római katolikus templom - Székelyvécke


A faluban szépen felújított régi házak vannak, megőrizve az eredeti jelleget. A temetőben érdekes feliratú régi sírköveket lehet látni. Érdemes ide ellátogatni.

Neve mai formájában 1448-ban jelentkezik először az oklevelekben.  Létezésére utalnak az 1319-ben lejegyzett határnevek: Weichefew, Véckefő; 1342-ben Veychake.  1567-ben a, regestrum Wechke néven 16 kapuval jegyzi. A temető helyén a XVI. század előtt templom volt, mégpedig plébániatemplom  A régi templomot a XVIII. század végén lebontják...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Római katolikus templom Székelyvécke rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc