Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Római katolikus templom - Székelyvécke

Római katolikus templom - Székelyvécke


A faluban szépen felújított régi házak vannak, megőrizve az eredeti jelleget. A temetőben érdekes feliratú régi sírköveket lehet látni. Érdemes ide ellátogatni.

Neve mai formájában 1448-ban jelentkezik először az oklevelekben.  Létezésére utalnak az 1319-ben lejegyzett határnevek: Weichefew, Véckefő; 1342-ben Veychake.  1567-ben a, regestrum Wechke néven 16 kapuval jegyzi. A temető helyén a XVI. század előtt templom volt, mégpedig plébániatemplom  A régi templomot a XVIII. század végén lebontják...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Márton Áron
Márton Áron
Szent Erzsébet
Szent Erzsébet
Bejárat
Bejárat
Csepegő
Csepegő
Fogat
Fogat
Magyarok Nagyasszonya
Magyarok Nagyasszonya
Pince
Pince
Régi sírkő 1
Régi sírkő 1
Régi sírkő 2
Régi sírkő 2
Szemölcs
Szemölcs
Templom
Templom
Törődés
Törődés

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Római katolikus templom Székelyvécke rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Isteni irgalmassag kapolna Szekelyvecke
 • Kilato Szekelyvecke
 • Rava patak homokkovei
 • Gyulakuta -
 • Chamaecyparis lawsoniana

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Felújított fal

  Csendes kis falu...
 • A székelyvéckei templom kincse

  A kilátó után a katolikus templomhoz jöttünk, a templomot övező kőfalon levő bejáratot mi is nyitva találtuk...
 • A doboz jó egészségnek örvend, teljesen száraz

  Nem csoda hiszen az esőtől védve van...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc