Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Martinuzzi varkastely Alvinc
Reformatus templom Alvinc
Evangelikus erodtemplom Szaszsebes
Varoserodites Szaszsebes

Hozzászólások
Az ötödik...


Református templom - Borberek

Református templom - Borberek


Borberek, az iszappal feltöltött templom. Első temploma a XII–XIII. század fordulóján már elkészülhetett, mert ebben az időben jönnek a környék szász telepesei, akik II. Endrétől kapnak kiváltságokat. 1202-ben és 1248-ban ezeket kiterjesztik Borberekre is.

1248-ban Burgberg, 1320-ban Burgperg, 1342-ben Borpergh, 1421-ben Borberek, 1508-ban Burchperg, 1636-ban Vurpad néven jelentkezik az okiratokban.1317-ben temploma van, ekkor a borbereki egyház jövedelmét évi 12 márkára becsülik, 1320-ban az üresedésben lévő plébánia jövedelmét 30 márkára. 1361-ben Miklós, 1430-ban Nicolaus Petri a plébános.
További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom - Borberek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc