Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Újarad tava - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Újarad tava turisztikai látnivalói

Újarad tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Újarad tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Újarad tava!

A legközelebbi település Arad, 4,33 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Újarad tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Csíky Gergely mellszobrának helye - Arad
Aradi víztorony 25 méter magas és erőd kinézete van, 1927-ben renoválták utoljára.
Szabadság-szobor - Arad A meghirdetett pályázatra 14 terv érkezett, melyek közül Huszár Adolf nyerte el a bírálóbizottság első díját.
Szentháromság szobor - Arad Az aradiak, eredeti fogadalmuknak megfelelően, ma is megismétlik az Úrnapi körmenetet, minden év Úr napját követő vasárnapján.
Aradi vértanúk vesztőhelye
Aradi vár Korunkra legjobban az újkori erőd maradt fenn, melynek meglátogatásakor fejet hajthatunk az 1848/49-es szabadságharc után itt kivégzett tábornokaink előtt is.
Endrődi Salacz Gyula szobor - Arad
Evangélikus lutheránus templom Arad A templomot még Vörös templomnak is nevezik, mivel a külső borítását csiszolt vöröstéglából keszítették.
Arad-Temesvári Vasút Új-Aradi híd A vonal hossza 55 km.
Csála erdő legvastagabb fája Arad
Tó menedékház Arad
Csála egykori vára Arad
Cypress arborétum
Kék-tó
Rózsafüzér rózsakert Mondorlak
Maroscsicsér tava
Római katolikus templom Vinga Első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt.
Csörsz-árok Szabadhely A Dunakanyartól indul, az Alföld északi peremén halad kelet felé a Tiszáig, majd Debrecen környékén délkeletre fordulva egészen az Al-Dunáig húzódik.
Fortyogó sárvulkánok
Nyugati tengerpart Gyorok Gyorok falutól nyugatra található, egykori homokbánya területén alakították ki, idegenforgalmi célokból.
Fortyogó Temesszécsény
Máslak vára A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait.
Majláthfalva tava
Krátertó Temesszécsény
Bezdini kolostor Maros Ártéri Természetvédelmi Terület Aradtól 35 kilométerre, a folyó bal partján, mélyen a Maros Ártéri Természetvédelmi Terület szívében helyezkedik el.
Ópálos Temeshidegkúti halásztó
Libus András madárles
Vidéki levendula Temesfüves Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
Ópálos
Ménes A geodoboz könnyen megtalálható. A földön hever, kevés földdel betakarva.
Nagyporond megfigyelő
Borvizes kút és fortyogó
Fekete nyár Ópálos
Hidasligeti tó
Földvár Mezőzsadány
Kovászi A rom magánterületen van a temető közelében.
Saroltavár Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.
Tornya Kovászi A falu központjától délkeleti irányban, légvonalban 3 kilométerre emelkedik a Tornya nevű, 464 m magas hegy, melynek csúcsán középkori vár maradványai találhatók.
Mezőzsadány tava
Kalodva vára A határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt.
Középkori templomrom Világos A templomromot bekerítették, omladozó részeket eltávolították, látogatható.
Temeskenézi mocsarak
Bohus-kastély Ujratelepitettuk. Ujratelepitettuk a ladat a regi helyere. Köszönöm. Köszönöm az újratelepítést.
Bazilika Máriaradna Már az új helyen. Megtaláltam a kis, filmes dobozkát, már az új helyen.
Világosvár Omladozik de még áll. Egy olyan hely ahová egyszer mindenki el kellene mennie.
Lippafüred
Középkori földvár Temeskenéz A patak neve románul Apa Mare (Nagy Víz), a régi osztrák térképen Schwarzes Wasser (Fekete Víz) néven jelenik meg.
Solymosvár A doboz tartalma teljesen átázott. A tájékoztató is penészes már. Képtelen segítség. Miután sokszor autóztam el a várdomb tövében, és sokszor terveztem, hogy, na majd a következő alkalommal. Vár a Maros fölött. A nagy kánikula ellenére is kikapaszkodtunk a várhoz, a kökénybokrok között.
Solymosvári tavak
Feneketlen-tó Battonya Nevével ellentétben a tó csak 10 m mély, kis alapterületű, átmérője 50 m, az ország negyedik legnagyobb, ilyen módon keletkezett krátertava.
Vásárhelyi–Bréda-kastély Lőkösháza
Dietrich-Süköwsky kastély Pankota
Kilátópont Bosnyák-patak völgye Sistaróc A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re.

Természeti értékek - Arad megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Újarad tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Újarad tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Arad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.