Vályúknál - Aknavásár - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Targu Ocna - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bákó megye

Vályúknál - Aknavásár

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Vályúknál - Aknavásár képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Vályúknál Aknavásár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Felfüggesztett kőkocka 3.01 km-re - * Kút az út közepén 3.92 km-re - Szitás faluban, a Mihai Viteazul utcában, kb. * Dofteana Arborétum 9.43 km-re - A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes Arborétumot. * Csomortán 35.81 km-re - Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. * Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 36.3 km-re - * Tanyavilág 36.98 km-re - Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu. * Katalin-kápolna 38.5 km-re - A Katalin-kápolna romjai Kászonfeltíz észak-nyugati részén, melyet a helybeliek Pápországának neveznek, a Kászon-patak földrajzi jobb oldalán, a település felé emelkedő dombon helyezkednek el. * Ozsdolai Óriáskő 38.79 km-re - Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő. * Csodálatos bükkfa 39.38 km-re - Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja.

Néhány székely szó jelentése:
Gardon = Nagybőgő. Gáz = Petróleum, lámpaolaj. Gerendej = Az eke farésze. Geszkenye = Gesztenye. Glicsuzik = Korcsolyázik. Gób = Cserepes tűzhely. Göbő = Gübés hely, patak mélyedése, csorgó alatti rész. Gödöje = A kövér, s kissé beszeszelt alak. Gója = A Maroson való átkelésre használt, kisebb tutaj.

- Bákó megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Dák erőd
Dák erőd 0.74 km-re. RH4845 Dák erőd Titelca-domb Aknavásár
Sziklavilág
Sziklavilág
Sziklavilág Tiszest falutól, románul Parau Boghii, délnyugatra.
Velnica kőbánya vízesései
Velnica kőbánya vízesései
Aknavásár és Ciresoaia települések között, a Velnica kőbányából indulva, a vad és mászkálós terepekhez szokott, tapasztalt, jól felszerelt, és vállalkozó kedvű természetjáró egy igazi vízesés-paradicsomot fedezhet fel.
Kósna-csúcs
Kósna-csúcs
A Kósna-csúcs a Nemere alatti dombvidék legkeletibb csúcsa, 784 m tengerszint feletti magassággal.
Katonai emlékmű
Katonai emlékmű
A Kósna-domb az első világháborúban fontos harcok helyszíne volt.
Szalánc-erdő kőtornyai
Szalánc-erdő kőtornyai 3.14 km-re. RH4556 Szalánc-erdő kőtornyai

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.