Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Radványi-erdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Radványi-erdő | Hol van ez a hely?

A cséffai természeti park területének védetté nyilvánítását elsősorban az itt található értékes élőhelyek, a nedves-mocsaras rétek, pannon szikesek, a közel 200 hektáros Radványi-erdő, valamint a 700 hektáros mesterséges halastavakhoz kötődő gazdag madárvilág indokolta. A Tetemre hívás című Arany János balladában is megörökített radványi sötét erdő az egykori Körös menti ártéri keményfás ligetek maradványa.

Az új park területén eddig összesen 1021 növény- és állatfajt sikerült azonosítani, amelyek közül 118 mind a román, mind az uniós jogszabályok által szigorúan védett. Hat különböző élőhelytípust sikerült beazonosítani, amelyek közül a pannon szikesek uniós szinten kiemelt, rendkívül értékes élőhelyek és európai védettséget élveznek. Ezek a szikesek több, a Magyar Alföldre jellemző ún.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Radványi-erdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Radványi-erdő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Radványi-erdő közelében?
Arany János-emlékház. Körösszegi vár lakótornyának romja. A várat a Borsa-nemzetség építtette a tatárjárás után, a XIII-XIV-dik században, lakótornya 25 méter magas.
Félixfürdő. Partiumi Keresztény Egyetem. Fekete Sas fogadó. Fekete Sas fogadó - Nagyvárad, 1909.
Zöldfa fogadó. Zöldfa fogadó, Nagyvárad, egykori vengéglátó egység, 1760.
CET Nagyvárad. Első és legnagyobb problémája Nagyváradnak a CET, amely meleg vízzel és fűtéssel látja el a várost. Váradi séta - Gyengén pöfékelt a kémény, viszont a környéken valami egyéb ipari létesítmény förtelmes bűzt terjesztett. (látnivaló és geodoboz)
Fuchsl palota. Fuchsl-palota - Nagyvárad, 1902 1903.
Szigligeti Színház. A Fellner-Helmer bécsi tervezőintézet tervei alapján, 1899-ben kezdik el a színház építését neoklasszicista homlokzatú, neorokkokó belsejű stílusban. Nosztalgia - Váradi tartózkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében, kicsit rázósan, de sikerült előkotorni a dobozocskát.
Szigligeti Ede emlektabla Nagyvarad. 27.3 km-re. Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Kara. Középület 1893 1894.
Ady Endre Nagyvarad. Garasos hid emlektablaja Nagyvarad. Garasos híd. Kábeles híd - Megkerült egy filmes geodoboz ami kikandikált a rejtekhelyről. (érdekes hely geoládával) Szent Anna-Orsolyita rendi templom és egykori apácazárda. A zárdát Szentzy István babolcsai apát és váradi kanonok alapítványának segítségével építették 1771-74-ben, majd 1858-ban bővítették és homlokzatát gótizálták.

Radványi-erdő románul - in limba romana: Colonia de pasari de la Padurea Radvani


Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Radványi-erdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Radványi-erdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Körösszegi vár lakótornyának romja
  Körösszegi vár lakótornyának romja
  A várat a Borsa-nemzetség építtette a tatárjárás után, a XIII-XIV-dik században, lakótornya 25 méter magas.
  Fekete Sas fogadó
  Fekete Sas fogadó
  Fekete Sas fogadó - Nagyvárad, 1909.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.