Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Bányató - Küküllőmező - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Bányató - Küküllőmező turisztikai látnivalói

Bányató - Küküllőmező..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bányató Küküllőmező fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Küküllőmező és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bányató!

A legközelebbi település Küküllőmező, 0,7 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bányató Küküllőmező közelében?
- Zeteváraljai víztározó Zeteváralja 4,2 km-re. Árvízvédelmi-folyószabályozási, gazdasági, energetikai, turisztikai-szociális és környezetvédelmi jelentősége van. Víztározó - A Zetelaki-gátnál voltam.
- Vármegyehatárjelző kő Sikaszó 4,4 km-re. Sikaszó a Fenyéd és Gyergyótekerőpatak közötti 138-as számú úton taláható, a Libáni-hágótól 11 km-re, az Alsó-Veresbükk-patak torkolatánál. Kivágott erdő - Aki nem járt a környéken, hamar induljon el csodálja meg ezt a vidéket.
- Jézus kútja Székelyvarság 4,4 km-re. A dobozka még mindig a fenyő alatt üldögél - A Csorgókő-vízesést és a kilátót megmutatni havereimnek, érkeztem Székelyvarságra.
- Csorgókő-vízesés Székelyvarság 4,7 km-re. Rólunk - > csökken az oldal használhatósága Ez a felület nem azért jött létre, hogy valakik számára használható legyen.
- Parlament Székelyvarság 5 km-re. Parlament, vegyes üzlet és kiskocsma - Székelyvarság.
- Zetelaki gát Zeteváralja 5,5 km-re. Doboz nélkül - Székelyvarság, Fenyőkút, Pálpatakafelé indultunk.
- Tálasbérce Székelyvarság 5,5 km-re. Az önállóan éppen száz éve, Oroszhegy szórványaként réges-régen létező település Európa állítólag legnagyobb tanyavilága. Ládaellenőrzés - Ha már itt jártunk, ellenőriztem az itt elrejtett geodobozt. (különleges hely geodobozzal)
- Vadaspark Ivó 5,6 km-re. Bár a belépőnek elég borsos ára van, valószínűleg nem érte meg nekik kevés embert beengedni. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Gergely János-féle kővályú Székelyvarság 6,3 km-re. Kő mögött, kő alatt - Bár nem esett az utunkba, és siettünk is az oroszhegyi nárciszrétre, sikerült rávenni a kirándulótársaimat, hogy nézzék meg ők is a Gergely János-féle kővályút.
- Uz Bence sírja Székelyvarság 6,8 km-re.
- Visszafolyó vizesárok Ivó 7,9 km-re. A Kecskevésznek nevezett elágazástól lefele, a híd után az Ivó-patak felé tartunk, és átmegyünk két hídon. Patak szöktetés - A koordináták segítségével könnyen rátaláltam a tárnára, majd a visszafele folyó patakra, miután jó darabig bolyongtam Ivó felett az erdőben, lévén hogy Kápolnás felől a Cekend tetőn keresztül érkeztem. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Ivói szfinx Ivó 7,9 km-re. Eseménytelen az utunk, aztán feltűnik az út bal oldalán egy andezit sziklacsoport. A szfinx vonzásában - Udvarhelyről hazafele jövet (nehogy túl hamar hazaérjünk) döntöttük el, hogy megkeressük a szfinxet. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Tartód vára 8,2 km-re. Tartód vára Székelyudvarhelytől légvonalban 35 km-re északra, a Nagy-Küküllő forrásvidékén, Székelyvarság község Bagzos határrészének közelében található. Ez már a negyedik eltűnt geodoboz itt - Az eredeti rejtés óta háromszor rejtettem újra a Tartód vára eltűnt geodobozát, ez azt jelenti, hogy 2008 óta 4 geodobozt rejtettem itt.
- Ördögútja Zetelaki Szőlőhát 9,3 km-re. Az Ördögútja második töltésszakasza a szentkirályi Nyírtől a zetelaki Szőlőhátig vonul, majd a Nagy-Küküllő Ivó hídjához ereszkedik be.
- Zetevára Zetelaka 9,3 km-re. A Deság pataka a Hargitából ered és a Deság hegy alatt ömlik a Nagy-Küküllőbe - a patak torkolata jobb oldalán a völgyre néző meredek hegycsúcson vannak Zeta vára maradványai. Meses erdon keresztul - Nagyon szepen kijelolt, informaciokkal ellatott turaosveny, egyre tobb van beloluk, es ez nagyon jo, remelhetoleg termeszetbarat kirandulok keresik fel.
- Zete tanösvény 10 km-re. A tanösvény útvonalán tett, 3,5 km-es séta során képet kaphat a környék turisztikai és természeti érdekességeiről, kőzeteiről,növény- és állatvilágáról. Egy jó tanösvény - Nagyon jó tanösvény.
- Mágneses-szikla Deság 10,5 km-re. Az egykori várhely egy kiálló és elszigetelt része a Hargita felé elnyúló fennsíknak.
- Várköve Köves Somlyó sarka Gyergyócsomafalva 10,9 km-re. Csomafalva terjedelmes erdőségei között egy Várhegy nevezetü havas levén, ez elnevezés oly vonzerővel hatott reám.
- Bánya-tető 11 km-re. A kilátást korlátozzák a felnövő fák, és nem egyszerü a szirtre való feljutás sem.
- Ördögútja Oroszhegyi Mogyorós 11 km-re. Ennek nyugati szakaszát 600 m hosszúságban azonosították.
- Ördögútja Kőris-tető Zetelaka 11,1 km-re. Darkókertje-sarka - Kőris-domb - Hosszúaszó-árok első feje a fenyédi határban - Hosszúaszó-árok második feje a küküllőkeményfalvi határban - Barabás kaszálói - Kis-Fenyéd.
- Csomafalvi Dél-hegy 11,1 km-re. A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére. Nagyszerüen kifestett túraösvény - Köszönet a gyergyoi ekéseknek ha jol tudom - csak néhány meredek sziklás fakitermelőút szakasz, egyébként szépen bejárható turautvonal.
- Csudáló-kő 11,3 km-re. A Görgényi-havasok 1529 m magas Csudáló-kő nevű csúcsáról, érdekes formájú szikláiról nagyszerű rálátásunk van a Gyergyói-havasokra, a Gyergyói-medencére és a Nagy-Hagymásra. Délhegy felől érkezve - A Csudáló-kő alatti tisztáson levő esztena felett indul a jelzés, az erdőben.
- Nárciszrét Oroszhegy 11,5 km-re. A helybeliek kankósdinak vagy kápolnavirágnak nevezik a nárciszt.
- Szent László-kápolna Oroszhegy 11,6 km-re. Érdekes, hogy ez a hely az 1941-es osztrák katonai felmérés térképén Nyáros mocsár helynévvel szerepel.
- Urusos-kút Oroszhegy 11,7 km-re. Hajdanán Oroszhegy falunak híres búcsújáróhelye volt, a falutól északra elterülő Kápolna mező nevű helyen, melynek közelében a hagyomány szerint csodás gyógyulások történtek.
- Jártó Gábor ládája Fertő-nyereg 11,8 km-re. Jártó Gábor ládája a Fertő-nyeregben. Megtaláltam, pedig be sem volt jelentve - A Madarasi Hargita közelében levő Nyerges-kősziklán található via ferratát készültünk megmászni, már ki tudja hányadik alkalommal.
- Pucsek Jani ládája Fertő-nyereg 12 km-re. Helyüket és nevüket rendszeres Erdély-járó társaimmal közösen megélt élményeink alapján választottam ki. Átalakítás érdekes hely típusra - Ezelőtt hét évvel megtaláltam ezt a geodobozt, de ez alkalommal hiába kerestem.
- Libán-tető 12,2 km-re. A (Székelyudvarhely)-Fenyédről Gyergyótekerőpatak-Gyergyószentmiklósra vezető út választja el a Görgényi-havasokat a Hargitától, ennek legmagasabb pontja a Libán tető, ez a gyönyörű havasi világ. Hűsítő forrásvíz - Első alkalommal jöttünk a Libán tetőre, de nem bántuk meg.
- Ördögútja Kis-Fenyéd Nagy-Fenyéd 12,3 km-re. Kis-Fenyéd - Égettvész - Kis Tamás legelő - Ördögrontás-árok - Csonka-patak száraz árka - Nagy-Fenyéd.
- Nyerges via ferrata vasalt mászóút Madarasi Hargita 12,4 km-re. Ahol a kék sáv gerincjelzés letér az Ivó felé vezető útról a Fertő-nyereg irányába, mi is jobbra térünk. A mászást halasztottuk - A mászáshoz még nőnünk kell, de annál jobban örvendtünk a megtalált kincsnek.
- Kis-patak völgye Gyergyócsomafalva 13 km-re. A völgy oldalában egy érdekes gyökérből, száraz ágból és kövekből alkotott műalkotást találunk, mely igazából csak egy felfordult facsonk.
- Fenyőkúti tőzegláp 13 km-re. A Fenyőkúti tőzeglápot én a szencsedi nárciszmezőkről, kerékpárúton közelítettem meg, Fenyőkúton át. Pótoltam a hiányzó dobozt - A tegnap ellenőriztem a rejtést, a dobozt nem kaptam meg.
- Disznórió 13 km-re. Innen nagyon jó kilátás nyilik egyrészt a Hargita vonulataira, valamint a csíki medencére, és a falvakra. Szemerkélő esőben a felcsíki falvak felett - Miután a Fertő-nyeregben sikertelenül kerestük az ott elrejtett geodobozt, elindultunk a Disznó-hegyre.
- Bánya pataka Csíkmadaras 13 km-re. Csíkmadarastól nyugatra, a Vasér- vagy Bánya-patakában tör fel a Küpüs-borvíz.
- Borvíz-forrás Ördög-tó Észak-Hargita 13,3 km-re. Az 5 hektáros Ördög-(Seholsincs)-tó, egy magashegyi láp, az Osztoros nyugati kráterében, a Sikaszó patak forrásvidékén. Tanösvény - A gyergyóújfalvi község önkormányzatának és az Aranyász Egyesületnek köszönhetően elkészült az Ördög-tó tanösvény.
- Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó 13,4 km-re. A szencsedi nárciszmezőket elhagyva, Fenyőkút felé a kerékpárúton egy tó mellett haladunk el. A kivágott fa új életre kelt és védi a dobozt - A rejtekül szolgáló kivágott fa csutakja nem hagyja magát.
- Itatóvályú Üknyéd 13,6 km-re. A Bosnyák-patak völgyfőjében meghúzódó Üknyéd ma már bokortanya képét nyújtja. Üknyéd látnivalói és a rejtekhely neve - Bár Üknyéd csak egy kis tanya, a településen és környékén számos látnivaló, így rejtésre is érdemes hely van.
- Hegyi menedék Ördög-tó Észak-Hargita 13,7 km-re. Legelő a Hargitán - Esti sétára indultunk a terepjáróval és az Ördög-tó - Csíkdánfalva utat választottuk.
- Kőzúgó Gyergyócsomafalva 13,8 km-re. .. Fennebb e völgy havasias küllemet ölt, szép fenyvesek-koronázta sziklák tornyosodnak fel, melyek alján az összeszoritott patak haragosan tombol sziklamedrében, a Kőzúgónál pedig szép zuhatagot alkotva rohan le. Hangos patak - Út menti rejtekhely, könnyen megközelíthető.
- Ördögútja Nagy-Fenyéd Rákos-Homoród 13,8 km-re. Nagy-Fenyéd - Fejedelemvésze-patak - Kétszállás-patak - Lázi út - Rákos-Homoród.
- Kerektó Pálpataka 13,8 km-re. A Parajdi-medence szélén, nagykiterjedésű vulkáni fennsík tetején, sok helyen a megálló csapadékvíz eltőzegesedett lápok kialakulásához vezetett, ilyenek a Pálpatakán, Bencéd, Fenyőkút és Fenyősmező közelében mocsári növényzettel borított tőzeges területek, mint például a Kerektó.
- Tetőterasz Madarasi Hargita 13,9 km-re. Ez a rejtés távolabb esik a forgalmasabb helyektől. Szent hegy - Ekkora hóban nem sok esélyem volt megtalálni a dobozt.
- Madarasi Hargita-csúcs 14 km-re. A déli oldalból ered a Hargita leghosszabb folyóvize, a Vargyas-patak. Kopjafák - Fenn voltam esment a csúcson, s volt időm megkeresni a dobozt is, amit a télen a hó miatt nem sikerült.
- Szencsedi nárciszmezők 14,1 km-re. A Kalonda-tetőtől észak-keletre köves úton juthatunk el a legkönnyebben a szencsedi nárciszmezőkre. Hervadó nárciszok - Nagyon sajnálom, hogy nem jöttem ide vagy 10 nappal korábban, mikor még több virág volt kinyílva, de így is még rengeteg volt belőlük.
- Mihály-havas Madarasi Hargita 14,2 km-re. A Madarasi Hargita üdülőtelep központjából indulva, a Súgó–pálya felső részén, elérjük az erdőt. Napfeny es hullamok - Ivo felol jottem, megneztem magamnak a Kecskevesz via ferratta -t, (leven, hogy hetvegere fenykepezogep nelkul maradtam), de volt nalam buvarszemuveg, ugy, hogy aranylag hamar raakadtam a dobozra :-)Szep a kilatas, megeri felkeresni.
- Katolikus templom Zetelaka 14,5 km-re. Ezek szerint Szent László király uralkodása (1077-1095) idején Zetelaka már egyházközség volt. Sikerült bemenni a templomba, de a rejteket elnéztem - A Madarasi Hargitáról tartottam hazafelé, megálltam megnézni a templomot, megkeresni az itt elrejtett geodobozt.
- Parajdi faszerkezet 14,6 km-re. A parajdi faszerkezet helyét illetően egy erős tippem van.
- Jézus lábnyoma Gyergyócsomafalva 14,6 km-re. A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található.
- Kis-Bagolykő Madarasi Hargita 15 km-re. Mivel egy sziklaperem, felülről nem könnyű észrevenni. Kitekinto - Egy kis keterot tettunk a Kis Bagolyko fele, hisz keszultunk egyet via ferratazni.
- Újfalvi kőbánya 15 km-re. Születése körülbelül 6,5 millió évre tehető, a Görgényi hegyek vulkanikus kitöréseinek eredményeként. Bazaltos - Érdekes a vulkáni kúp maradványait fentről szemlélni.
- Kőbánya Hídlás Észak-Hargita 15,1 km-re. Óriás kőtömbök - Ha már itt voltunk, nagyon szerettem volna becserkészni az Asztalkőt is, de nem sikerült.
- Ördögútja Rákos-Homoród Szén-Homoród 15,2 km-re. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Rákos-Homoród pataktól Szén-Homoród patakon át terjedő szakasza.
- Szökő vízesés 15,2 km-re. A vulkáni kitörések idején a Madarasi Hargita oldalában létrejött kisebb lejtésű plató a csúcs alatti 100-150 méternyi területnek lépcsőzetes külsőt kölcsönöz. Vörös-áfonya - Október derekán jártunk itt újra.
- Transzhargita 15,5 km-re. Utban A Madarasi Hargita fele - Roviden:nagyszeru rejtes ,szep kilatas es egy nagyon nekem megfelelo rejtek.
- Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán 15,5 km-re. A Szentegyházasfaluból a Madarasi Hargitára vezető út mellett, a mini vízierőműtől északra körülbelül 600 méterre, a Transzhargita út melletti sziklabástyájától körülbelül 300 méterre délnyugatra, a Vargyas-patak egyik baloldali mellékága hatalmas erővel zúdul alá a hegyoldalon.
- Harangláb Pálpataka 15,6 km-re. Korondtól 7 km-re, a Miklós patak mentén, körülbelül 1000 méter tengerszint feletti magasságban fekvő szétszórt település. Másik bal oldal - Csend és nyugalom volt itt, mint mindig mikor erre jártam.
- Medvevár sziklavilág Fenyőkút 15,7 km-re. Mivel a Kormos-kőről itt ereszkedtem be, érdemesnek tartottam ezeket a sziklákat is dokumentálni, a környék sziklavilágát pedig egy körút formájában bejárni. Szerencse - Szóval az élethez is és a medvéhez is szerencse kell! Néztem én már medvével farkasszemet, de nem egy lyukban! Nem is tudom, talán ledermedtem volna.
- Veresvirág sípálya és kilátó Gyergyócsomafalva 15,8 km-re. A falu közelében körülbelül 200 olyan hétvégi ház van, amely a csendes természetjáróknak igazi pihentető lehetőséget nyújt. Bokamagassag - Nekem ezekkel a faszerkezetekkel valami bajom van.
- Oroszhegyi kilátó 15,9 km-re. A kilátót 2008 nyarán építették az oroszhegyiek, szeptember 21-én avatták fel a második Szilvanapok alkalmával, Böjte Csaba ferences szerzetes által celebrált szentmise keretében. Új kilátó - Áll az új kilátó, fém és fa sikeres összehangolása.
- Oroszhegy 15,9 km-re. Az egykori Udvarhelyszék legmagasabban fekvő településeSzékelyuvarhelytől 12 km-re, az 1009 m magas Őrhegy déli lábánál, a Bosnyák- és a Ballé-patak völgyfőjében fekszik.
- Kormos-kő sziklakilátó Fenyőkút 16,1 km-re. Nem sokan ismerik, pedig Korond környékének legszebb, legimpozánsabb kilátópontja. Remek kilátás Korond felé - A sziklabástyától jöttünk át a kilátóra.
- Ördögútja Málnavész-tisztás Homoródi Bükk 16,1 km-re. Cserés-kert - Málnavész-tisztás - Homoródi Bükk gerincének ponkja.
- Sziklaablak Kormos-kő Fenyőkút 16,2 km-re. A Kormos-kő sziklabástyája és sziklakilátója között, a sziklakilátó közelében-végében, van egy érdekes sziklaablak. Nagy kő esett le a szívemről - Amikor én a sziklakilátónál és a sziklabástyánál rejtettem a geodobozaimat, láttam távolról ezt a sziklaablakot is.
- Oltárkő Szentegyházasfalu 16,2 km-re. Akkor éppen a Madarasi Hargita felől érkeztünk, a Hegyes-kő érintésével, röviden kitértünk az Oltárkő sziklái tetejéhez, majd a Csihányos-kút pusztáján keresztül ereszkedtünk be a Vargyas völgyébe, Szentegyházasfalu felé.
- Kormos-kő sziklabástya Fenyőkút 16,2 km-re. A Sólyomkő pataka mellől a Kormos-kő sziklakilátója felé kapaszkodva a meredek domboldalon, egy kisebb sziklatornyot és egy nagyobb, impozáns, kettős sziklabástyát találtam. Meredek - A leírást követve jutottunk fel előbb a kisebb sziklához, majd a sziklabástyához.
- Küküllőkeményfalva 16,4 km-re. 1566-ban Keményfalva néven jelentkezik az okiratokban, 1567-ben a regestrum 10 kapuval jegyzi.
- Fügevára Korond 16,4 km-re. E hegy oldalában van a Bonis pinczéjének nevezett kis sziklaüreg is, hol a hagyományok szerint egy Bonis nevezetü ember lakott. Esőben - A Fenyőkúti-tőzegláphoz igyekeztünk, pótolni a hiányzó geodobozt.
- Alagút-bükkfa Máréfalva 16,4 km-re. Máréfalva keleti kijárata közeléből egy aszfaltút ágazik ki, mely a Patakvölgyében, a Fenyéd vize mentén halad előbb kelet, majd észak-kelet felé.
- Asztalkő Csíkkarcfalva 16,5 km-re. A gyalogtúra egy meredek kaptatóval kezdődik a Loki borvízforrástól, az elég ritka, de azért követhető kék kereszt jelzés mentén. A rövidebb, kényelmesebb, és könnyebb út - Aznap az Ördög-tó volt a kirándulásunk célpontja.
- Szederjesi borvíz Csíkmadaras 16,5 km-re. A Nagy-Madaras-patak és a Császárok pataka összefolyásánál tör a felszínre, egy régi geológiai fúrásból.
- Rákosi Hargita 16,7 km-re. Bár nem a legmagasabb, de talán a legszebb csúcsa, az 1757 m magas Rákosi Hargita vagy Galusa-tető. Galusa tető - A rákosi Pogányvártól jöttünk tovább a kék keresztet követve, és a mackó csapásokat keresztezve.
- Szénégetők Kalonda-tető 16,8 km-re. A legtöbb farkaslaki ember már az 1800-as évektől kezdődően a faszén előállításából vagy értékesítéséből él. Ellenőrzés - A sok esős nap után örültünk a napsütésnek.
- Pokolláz 16,8 km-re. Ez jelzi a nárciszréthez vezető letérőt. Nárciszillat - A nárciszmező most is gyönyörű és illatos, különösen este és hajnalban.
- Asztalkő felé Karcfalva 16,9 km-re. Másodikok - Szóval így jártunk, lecsúsztunk az első helyről miután a trekkingklub megviccelt és képes volt elfoglalni az első helyet a füzetben.
- Bokor Levendulás Pálpataka 16,9 km-re. 2023-ban megszervezésre kerül a családi programokkal kecsegtető, második Pálpatakai Levendula fesztivál, július 8-9-én, szombat és vasárnap.
- Nagyloki-borvíz Csíkkarcfalva 17 km-re. A Nagyloki borvíz a Nagylok-patak földrajzi baloldalán található, Madicsafürdőtől 6 km-re nyugatra.
- Tizenkettes-forrás Bucsin 17 km-re. A Parajd községhez tartozó Bucsin település és a Bogdán-sípálya között félúton található csorgó vize friss, hűsítő.
- Likas-kő Korond 17,3 km-re. A kő fölötti hegygerincet Likaskő-bércnek, a kő feletti fensíkot, mely művelhető és lakott terület, Likaskő mezejének nevezik. Mindkét doboz megvan - Megtaláltam a geodobozt is, a Déliáét is.
- Málnavész sziklája 17,3 km-re. Hol is van a Tekeredő-kő? - Érdekelne a Málnavész sziklája és a Csicsói Hargita közötti szakasz.
- Móric-kő Korond 17,4 km-re. A tetejéről szép kilátás nyílik déli irányba Korondra, a Kalonda-tetőre és a Firtos-hegyre. Lobogó - Ha már valaki ilyen helyre lobogót telepít, akkor gondoskodhatna arról is, hogy egy év múlva ne egy rongy-darab lebegjen itt.
- Kicsiloki-borvíz Csíkkarcfalva 17,4 km-re. Az csíkkarcfalvi Alsó- vagy Kicsiloki borvízforrás a Nagylok-patak földrajzi jobb partján található.
- Máré vára Máréfalva 17,5 km-re. Itt volt Máré vára.
- Szent István király templom Székelyszentkirály 17,5 km-re. A Bosnyák-patak völgyét követve, Tibódtól három kilométerre találjuk Székelyszentkirályt.
- Homoród-tető Kápolnásfalu 17,7 km-re. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
- Vármege bükkfái Máréfalva 17,8 km-re. Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam.
- Kalonda-tető 17,8 km-re. Egyúttal a Kis-és Nagy-Küküllő vizválasztója. Odú - Nárciszillattal telve megkerestük ezt a rejteket is.
- Bálinték forrása Csíkkarcfalva 17,9 km-re.
- Sziklakilátó Kápolnásfalu 18 km-re. Az alulról is látványos sziklafal tetejéről remek kilátás nyílik a környékre.
- Vármege szörnye Máréfalva 18 km-re. A Patakvölgyéből, a Fenyéd vizével párhuzamos, keskeny aszfaltúttól kapaszkodtam ki a meredek domboldalon, a Máré vára felé, amikor egy szép legelőre bukkantam az egyik teraszon.
- Római őrtorony Homoródfürdő 18,1 km-re. Azzal a különbséggel, hogy ennek területe jóval kisebb, és szabályos négyszög alakú, ami természetes, ha egy őrtorony helyéről van szó. Figyelemreméltó római őrtorony-hely - Kerékpárral jöttem ide, igaz a bicikli a kocsi tetején volt :-) A főútról leágazó mellékút eléggé rázós, leszakadt, ezért javasolom a pár métert a római őrtorony helyéig gyalog megtenni.
- Madéfalvi Hargita 18,2 km-re. Az Asztag-kőtől a Madéfalvi Hargitáig -  Miután kigyönyörködtem magam az Asztag-kőnél, és egy jót csemegéztem a kőtojás melletti szamócákból - még egy szem érett fekete kakojzát is találtam- a Madéfalvi Hargita fele fordítottam a bicikli szarvát.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Bányató adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Küküllőmező térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Küküllőmező környékére? Tetszett a Bányató? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.